Czym odżywiają się larwy ptaszników i nimfy? Zapasem jakimś pozostałym z jajka, czy trzeba im cos dawać?
Wersja do druku
Czym odżywiają się larwy ptaszników i nimfy? Zapasem jakimś pozostałym z jajka, czy trzeba im cos dawać?
Nimf się nie karmi. Mają zapasy żółtka oraz nimfy II zjadałą niezapłodnione jaja.
Nie ma larw ptasznikow.
jak mówił morda, I i II nimfy nie karmisz, potem podajesz pinki, potem maczniki i potem swierszcze czy tez karaczany itd.
ja np moim murinusom L1 podawałem malusieńkie swierszczyki.
No to tak myślałem, że odżywiają się żółtkiem. Ironkapela jakbyś niewiedział to są larwy ptaszników, oto jego zdjęcie http://terrarium.com.pl/forum/downlo.../larwy%201.JPG
to sa nimfy:] nie ma larw ptaszników
Dlaczego moderatorzy zmienili temat mojego ostatnieog postu?!
kmietek to zdjęcie ściągnąłem z postu Awikularii a ona napisała, że to są larwy... ona bardziej kumata w tych sprawach niż ja :P Więc pisze to co ona :P
Czemu zmienili?
Bo post o temacie "pytanko" albo coś w tym rodzaju raczej nie przybliża bliżej opisanego problemu. Nie lepiej napisać już temacie o co Ci mniej więcej chodzi? Potem jest pełno "pytanek", "problemów".....
Odnośnie larw to ludzie róznie na to mówią. Można przyjąć taki rozwój: jajo>larwa>nimfa>ptasznik po 1 wylince....
a ja uważam że w ogóle nie powinno się mowić larwa, nie pasuje do ptaszników :P.
powinna bć nimfa i pajak. :]
no więc dobrze chrzanu nie będę używał nazwy larwa jest tylko jajo -> nimfa -> pająk :P
L na oznaczenie wylinki tez nie pasuje do ptasznikow, a ludzie to stosuja... :/