Mam do was pytanie jak można połączyć ścianki z pleksi, bo najpierw je zgrzewałem i sie terra rozsypało. czekam na wasze rady. Pozdrawiam
Wersja do druku
Mam do was pytanie jak można połączyć ścianki z pleksi, bo najpierw je zgrzewałem i sie terra rozsypało. czekam na wasze rady. Pozdrawiam
Silikon akwarystyczny
jaka grubość ma ta pleksa?? bo można to jeszcze skręcić którkimi skrętami albo kątowniki + skręty
moze wywiercis otowry na srubki i zlapac katawnikami takimi wiekszymi tzn. o wiekszej powierzchni. dodatkowo skleic silikonem. ale podstawa powinny byc jakies sruby, co nada stabilnosc konstrukcji. tak mi sie wydaje
pozdrawiam
dzięki
no to wypróbuje wasze pomysły i zobaczymy. A fotki sie później zarzuci jak sie zrobi.
pozdrawiam
Mysle ze sam wylikon bedzie najlepszy. Bedzie bardzo ladnie trzymal i beddzie z tego wszytkiego chyba najbardziej estetyczny. A jesli chodzi o terra z plexy to nie jest za dobry pomysl...
Rozleci się po zastosowaniu silikonu.
Mysle ze nie powino w koncu kazda sciana bedzie miala oparcie na 4 pozostalych wokol... Dla pewnosci zawsze mozna irzuc kontownikow:].
Do pleksi są specjalne kleje, zresztą terra z pleksi nie jest najlepszym pomysłem (łatwo się rysuje).
klej do plexi albo klej techniczny "Technicol"
TEchnicol trzyma jak cement. Chyba najlepsze rozwiazanie.
Badz osmiorniczka... Myslalem ze ona tylko taka dobra na reklamie jest ale jak przypierdzieli to nic tego nei ruszy :).