-
Linienie bokiem - dokumentacja foto (7klatek)
-
Re: Linienie bokiem - dokumentacja foto (7klatek)
spoko Dark ze to tu zamiesciles - bo nie zawsze kazdy moze zobaczyc jak pajak linieje....
-
-
-
SERIO świetne! szkoda ze mój ptasznik L2(teraz juz L3) nie poczekał z wylinlką dzisiaj bo też na boku przechidził
-
ładny kędzior tak dla odmiany :-)
-
no naprawde fajne foteczki :)
-
spoko zdjęcia. Moje pająki też tak robią
-
Ladne fotki Dark...ale jakos nie wierze,ze nie pojawi sie niedlugo post dotyczacy linienia na boku:)) pomimo tej dokumentacji..Pozdro
-
moj kedzieor z L4 na L5 linial nie na plecach nie bokiem tylko normalnie :) tak jak stal tak wylinial :)
-
Szkoda,ze nie mam "cyfry" :\ tez bym zrobil cos podobnego.|Moj B.smithi linial w bardzo nietypowy sposob - w pozycji "normalnej".Pierwszy raz widzialem cos takiego.Wczesniej widzialem jak moja irminia liniala "wiszac"na pajeczynie.Najciekawsze bylo to,ze konczac wychodzic trafila idealnie z wysokoscia i koncowka odnozy wychodzila a karapaks "ladowal" juz na miekkim torfie.Pozdrawiam :)
-
Ja już tak miałem całą masę pająków. Crawshayiowi zdarzyło się tak linieć dwa razy pod rząd. Zyje i ma się dobrze do teraz.
-
Niesamowita dokumentacja naukowa !!!
-
jedne z najwartościowszych fotek wylinki jakie widziałem, gratulacje!!!
-
.......tak , nieżle ujęte fotki sytuacyjne .........mozna powiedzieć wzorcowe ,super ostrość , nadaje się na obrazkową instrukcję wylinki do FAQ............mistrzostwo :)
-
Dziękuję wszystkim za pozytywne opinie. Mam nadzieję, że foty przydadzą się, by pokazać początkującym jak wygląda proces linienia.
Jeśli byłaby możliwość umieszczenia ich w FAQ na tej stronie lub czymś podobnym, to chętnie je udostępnię.
PS. Ptasznik z fotek już ładnie ściemniał i nie wykazuje "anarchistycznego" nastawienia względem powierzchni Ziemi. No i najbardziej żałuję, że nie będę miał już aparatu jak linieć będzie mój regalis :-/
-
Hehe, moja A.geniculata liniala na stojaca, a byl to jeden z moich pierwszych pajaczkow, niezle sie nastrachalem :)
-
nie napisze nic nowego. Ladne i dobrze zrobione zdjecia. z tego co zrozumialem zamiesciles tu tylko kilka fotek z tej wylinki uzupelnil o reszte :)
-
to ja tez sobie ponabijam... Fajne fotki, naprawde zajebieszcze. A kedziorowi nic nie bedze. Moje tez tak robily i zyja. Nie sadziecie ze mogl liniec na boku bo mial troszke za malo miejsca zeby to zrobic na plecach?? Pojemniczek to pissbox?
-
nawet widać delikatny dywanik z pajęczyny pod kędziuszkiem :D
-
Fakt, profesjonalnie przedstawiona wylinka kedziorka.
Dzieki, sam mam kedziorki, ale nigdy nie widzialem ich wylinki.
-
Pełny "filmik"!!!!!!! (1,5 MB sorry) :D
Ok. Zamieszczam tu pełny flmik z linienia.
Mój serwer jest mocno ograniczony, no i nie wiem czy mi nie wywalą tego pliku ze względu na jego wagę. Jeśli siądzie zupełnie to fajnie by było gdyby ktoś go zamieścił na jakimś swoim serwerze (z dużym limitem transferu).
Nie wiem czy nie będzie skakać, bo może być słaba transmisja. Ale mam nadzieję, że było warto poczekać :P
Tu można pobrać:
http://www.republika.pl/owadyinietyl...a/kędzior.gif
Tu powinien być widoczny:
http://www.republika.pl/owadyinietyl...ia/kedzior.gif
-
Re: Pełny "filmik"!!!!!!! (1,5 MB sorry) :D
-
ZAMOCNE !!!!!!!!!!!!!!!!!!! heh - noi tytuł filmiku tez =]
-
No rewelka ja mam fotki jak moj smithi linial tyle ze niestety nie od poczatku i niestety nie takiej jakosci.
-
Dobrze ze wiesz o tym ze on linieje a nie umarl ;) Pozdro