Gdzie kupić mączniaki? Chodzi mi o typ sklepu (zoologiczny, wędkarski itp...). Dotychczas karmiłem mojego murinuska świerszczami ale są dla MNIE za szybkie (właśnie zwiały mi 3). Czy mączniaki będą dobrym pokarmem?
Wersja do druku
Gdzie kupić mączniaki? Chodzi mi o typ sklepu (zoologiczny, wędkarski itp...). Dotychczas karmiłem mojego murinuska świerszczami ale są dla MNIE za szybkie (właśnie zwiały mi 3). Czy mączniaki będą dobrym pokarmem?
Ja kupuję w zoologicznym. Ale prędzej czy później i tak będziesz musiał się nauczyć karmienia świerszczami, bo pająk podrośnie. :)
Mączniaki można dostać czasami w sklepach zoologicznych, ale nie we wszystkich. My małe mączniaki wyhodowaliśmy przez przypadek - rozsypała się mąka w szafce, a my zauważyliśmy to po bardzo długim czasie. Już były w mące larwy. Co do apetytu pająka na mączniaki to trudno wyczuć. My mamy 10 pająków różnej wielkości i różnych gatunków i tylko B.smithi L3 je mączniaki. Reszta woli świerszcze.
Maczniki...tak to sie chyba poprawnie pisze
Hmmm, swierszcze sa dla ciebie za szybkie a wziales sie za P. murinus? Cos mi tu nie pasuje.... :/
maczniaki sa takze dostepne w sklepach wedkarskich,ale dosc drogie..........
najlepiej kup na forum............sa dobrym pokarmem........smialo karm nimi pajaczka,jednak jak podrosnie to dostosuj wielkosc pokarmu do wielkosci pajaka.....
No właśnie, skoro świerszcze są za szybkie to Ty musisz się poruszać tempem wolniejszym od żółwiego.
Tylko czekać aż murinus da Ci lekcje szybkiego ruchu. ;)
Z murinusem problemów nie mam bo nie skacze 20 cm w górę tylko szybko biega.
Jeśli jeszcze nie skacze to poczekaj, jak podrośnie.
Dokładnie. Podrośnie i Ci pokaże skoki. ;)