witam mam 4,2 cm albopilosum i nie wiem jakiego uzyc pojemniczka na wode... czy ktos moglby pomoc?
Wersja do druku
witam mam 4,2 cm albopilosum i nie wiem jakiego uzyc pojemniczka na wode... czy ktos moglby pomoc?
są różne szkoły co do pojemniczków na wodę... jedni używają, drudzy nie... ja osobiście nie używam, tylko utrzymuję odpowiednią wilgotność w terra...
ja używam nakrętek do słoików
a ja nakrętek od pojemników na mocz :)
tnx
a
moze
byc
podstawek
pod
szklanke
???
{
od herbaty
:]
}
nie musisz wogole uzywac.. bedzie Ci je zasypywal prawdopodobnie..
ja uzywam podstawek glinianych. raz ze spelniaja swoje zadanie dwa ze sie dobrze prezetuja e terra :]
Nie, absolutnie.
Podstawki pod szklanki sa zabronione przez Radio Maryja i nie wolno ci ich uzywac.
A tak na powaznie, to mozesz uzywac wszystkiego, co nie wydziela toksycznych zwiazkow, nie plesnieje i nie rozpada sie pod wplywem wody.
Po co pojemniczek na wode? Obejdzie się bez tego... ale jak już bardzo chcesz to niech się odezwie Twoja inwencja.
Ja używam nakrętek po pokarmach dla ryb. Są małe i płytkie. Co do używania pojemników z wodą w terra jestem za, ze względu na bezpieczeństwo pająka. Zawsze to jakiś nawilżacz. Pare razy widziałem jak pająk moczył w nim nogę(i).;-)
jak bedziesz pilnowal wilgotnosci to pajakowi sie nic nie stanie i wtedy poidelko jest zbedne..
Ja również nie używam pojemniczków na wodę. Pająki posiadają możliwość pobierania wody ze ścianek i podłoża.