Czy ktoś ma tego pajączka albo wie gdzie go można nabyć? Pozdrawiam!
Wersja do druku
Czy ktoś ma tego pajączka albo wie gdzie go można nabyć? Pozdrawiam!
Poszukaj w archiwum. W polsce pewnie nikt go niema, a napewno nikt z forumowiczow, jesli chcesz ja nabyc to jedz do Niemiec tam napewno znajdziesz ale przygotuj sie na wydatek rzedu 200-500 euro za 1-2 wyl.
We Francji, może Niemcy....
Nie wiem czym wy się aż tak zachwycacie. Są ładniejsze Poecilotherie wg mnie.
nom fakt miranda jest dużo ładniejsza imo, a co do ceny to ok 450 euro za osobnika o,75 cala (czyli pewnie 1wyl.) nie słyszłamem żeby ktosw w polsce go miał
Nom ja też uważam p.miranda za ładniejszą, tylko ciężko dostać i ceny są przyjemne :/
ale lepsze od cen mettalica w każdym razie, small mówił że widział młode miranda "już" za 90 euro ;] to zawsze nie 450 bo takiej cenie widziałem mettalice
Trzeba trafić okazję i mieć te 90 euro na zbyciu :P
Po pierwsze to nie " Poecilotheria Mettalica " tylko Poecilotheria metallica
Ceny:
USA
Poecilotheria metallica (gooty ornamental) .5”-.75” $300.00
Czechy
Poecilotheria metallica L1 1400 zł na pln
Niemcy:
Poecilotheria metallica od 350 Euro
Ale jak ktoś by chciał to mógłby zamówić w europie sprzedaje kilka osób .
jak dla mnie kazda poecilotheria jest fajna, lecz te naj to metallica, miranda, subfusca i ornata :)
osobiscie metallice widzialem tylko w hodowlach USA
Myślę że na jesienie powienien byś wysyp i P. miranda i P.metallica - w zeszlym roku w Niemczech na wiosne bylo sporo mlodych -teraz powinny sie od nich pojawic pierwsze wylegi i sadze ze ceny drastycznie spadną...
Bardzo możliwe że spadną oby
bardzo gwałtownie jak nie to
poczekam do następnego roku
może będą już w polsce !!!!! :)
@@@@@@@@
$!!!!Pozdro!!!!$
$!!!!!!PLU!!!!!!$
@@@@@@@@
jak spadna bardzo drastycznie, to chyba kupie :) te pajaki sa dla mnie cudowne :)
musze je miec, musze, MUSZE :D
w tej chwili ma mlode mirandy i metallice Henrik W. Frank , dopiero co pootwieral kokony, problemem jest sprowadzenie ich do polski bo trzeba by pojechac po nie, ceny nie sa az tak straszne jak wymienione powyzej..
pozdrawiam
Pewnie ceny spadna, tak jak bylo to w wypadku P. striata... Kiedys kosztowaly okolo 50-70 euro za 1 wyl. teraz juz "tylko" 20-25 euro... Sama sie skusze na rzadsze Poecilotherie, bardzo lubie ten rodzaj. A za 2 tygodnie dopuszczam moja parke P. rufilata, zobaczymy, czy samica zezre samca za pierwszym razem :P.
jak zmienie samochud to pierwsza rzecz jaką zrobie to kupie P.metallice widzialem na zdięcu wię gówn..... widzialem ale jest piękna i musze mieć/.... i bee mial .. ale dopiero we wrzesniu-listpadzie
metallic jest z 10 odmian, i szczerze mowiac tylko ze dwie sa ciekawe, mam na mysli blue i green form.. reszta jest mniej ciekawa w kolorystyce i ornamecie niz popularne regalisy czy ornaty.. wlasnie dlatego przy kupnie mlodych polecam (przy takim wydatku to nie problem) obejrzenie rodzicow...