zdechl bo nie jadl, nie jadl bo siedzial caly czas na sciankach pojemnika, pajeczyny nie robil a pinek nie ruszal :((((((((((((((((((((((
jakies dobre rady ?????????????????
Wersja do druku
zdechl bo nie jadl, nie jadl bo siedzial caly czas na sciankach pojemnika, pajeczyny nie robil a pinek nie ruszal :((((((((((((((((((((((
Szkoda pajączka. :(
Jedyną radą jest jednak kupno następnego.
i urozmaicenie pokarmu - nadrzewne są wybredne
Cambridgei raczej do wybrednych nie należy. Przynajmiej mój. Widocznie był to jakiś słaby osobnik. Jaka wilg. i temp?
temperatura 20-22, wilgotnosc 70, u mnie byl od 5 maja wrzucalem mu co i raz swierza pinke ale on nawet nie schodzil ze scianki, dzis siedzial juz na ziemi :(((((((
To mógłbyć słaby osobnik, nie przejmuj się...
Zgadzam się z Mefistem oto link z tym pajączkiem.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=26077352
POZDRO 600 POZDRO 600...
pierwszych kilka mlodych pajaczkow ktore ci zdechna jest najgorsz:) uwierz mi pozniej sie mozna przyzwyczaic
A ile ci już zdechło pająków boehmei_fan??
nastepnemu dawaj muchy. Moj L2 tez nie ruszal pinek, a mucha zyla tylko chwile po w puszczeniu! Teraz jest po trzeciej wylince i z apetytem wcina pinki!
Moje pajączki zjedzą wszystko i nie wybrzydzaja, jednak fakt - ptaszniki nadrzewne uwielbiaja muchy i wszystko co lata. ;)))
Mi pare dni temu padl Smithi L6, byl to dla mnie szok, pajak jadl co 2-3 dzien, byl aktywny, warunki dobre.Wszystko wygladalo ok, a tu nagle po pajaku.
kupilem nastepnego :))Cytat:
No cóż tak bywa - widocznie popełniło się jakiś błąd =)
tylko jaki ?
Nie wiem, mi jeszcze nic nigdy nie zdechło. Jakiś powód musiał być.
Mowi sie rozne rzeczy, np. ze osobnik byl slaby, ze moze mial skaze genetyczna... a moze nowotwory, grzybice, czy choroby pasozytnicze, ale w dosc duzym procencie wypadkow to jest tak, ze wina tkwi po stronie hodowcy, mimo ze czasem nawet nie mozna stwierdzic, gdzie popelnilo sie blad.
mój trynidadzki L1 nierusza np.mącznika....ale koniki wpieprza aż mu odwłok podskakuje:D:D
takie pytanie za 100 punktow, skoro nie robil pajeczyny to w jaki sposob zlapalby muche ?????
No bez przesady, chyba wiecie, moi drodzy nawet nie zorientowani poczatkujacy, ze ptaszniki sa najprymitywniejsze z pajakow i nie wyspecjalizowaly sieci lownych... Normalnie mowiac, ptaszniki nie lapia much (ani niczego) w sieci.... Ptaszniki sa zwierzetami aktywnie polujacymi, ze tak powiem. Lapia ofiare prosto w kly...
Moj lapie muchy tak: przyczaja sie na sciance albo na suficie i na nia skacze... zadna filozofia...
w takim razie (zawstydzony) dziekuje za odpowiedz :-)
moj trynidadzki nie jest wybredny i je wszysko ale zdecydowanie woli cos co ucieka...
jak mu wpuszcze swierszczyka to siedzi na przeciwko niego czasami i godzine dopoki swierszc sie nei poruszy bo nei wytrzyma
HAhHAhhAhHA
luuzzzz
Ptasznik łapie w sieci :D
No coś ty :) Cambrid jest strasznie szybkim pajakiem i bardzo dobrze skacze. Dajesz mu coś to on sie przyczaji skoczy i ubije :)