Wlasnie prowadzimy na GG ozywiona dyskusje na temat:
"czy to dobrze wymianiac pajakowi podloze 1 dzien przed wylinka"?
Ja - NIE, Ardi - TAK. Jakie inne glosy?
Wersja do druku
jak dlamnie powinna zostać stara ziemia bo pająk sobie na niej sieć posłał
a jak wymienicie to mu to zepsujecie, to może być dlaniego stresujące
takie jest moje zdanie
Moim zdaniem to nie bo ak jak mówił przedmówca to pajączek zna tą ziemie i se sieci poplótł na niej a jak nie bedzie sieci to pajączek może miec duży stres podczas wylinki i może źle zrzucić stary pancerz
mozesz miec pecha i trafic akurat na wylinke, bo nie okreslisz dokladnego terminu wylinki... no i tak jak wczesniej, rozlozyl pajeczyne juz.
jak sobie chcecie........ tu macie foto (aktualne) po tym jak MÓJ PAJĄK PRZESZEDŁ BEZPROBLEMOWĄ WYLINKĘ!!!!!!!! http://republika.pl/ardi666/docent.jpg
Ja nie mówię, że to dobrze, ale dlaczego od razu źle!!!!! Poprostu wolałem żeby wylinkę przeszedłna podłożu kokosowym, a nie na torfie dla paprotek ://///. A po 2 nie wiedziałem, że na drugi dzień wylinka będzie............. poprostu on to ukrył..........
a ha i na bank nie rozłożył pajeczyny, bo jak zmieniałem torf to widziałem wnętrze kryjówki. Pajęczynę tkał wieczorem............. na nowym podłożu :p
1) Miales farta
2) masz starsznie szybkiego pajaka
3) nie bulwersuj sie tak :D To tylko dyskusja :D
hehehehehheheehehheheeheh
po1. po co wymienac ?
po2. skad wiesz ze na drugi dzien ptasznik bedzie mial wylinke?
po3. ktos napisall nizej, ze pajak sie moze zestresowac- niezla bujda, skad bierzecie takie rewelacje???
oj żebyś wiedział, jaki on szybki jest hehe..... niedawno,gdy podszedłem do pudełka to on stał na ścianie (niedaleko wnetylacji), odetchnąlem i w tym moemncie jakimś cudem to poczuł i za dosłownie 0,5 sek. był po rugiej stronie pudełka, na ścianie, ma relfeks skubany :D
Wiesz, co do nia nie estes w stanie tego rozpoznac, ale jednak sa objawy kotre pozwalaja Ci stwierdzic - tak on sie przygotowywuje, nie ruszam go
Zestresowac = przestraszyc
NIE
Bez sensu. Po co to robić ? Nie lepiej zostawić pająka , żeby w spokoju przygotowywał się do wylinki i zmienić mu po wylince ? (oczywiście po jakimś czasie).
Nie rozumiem celu takich pomysłów.
Przed kazda wylinka chcesz mu zmieniac torf ?? Nie widze wogole sensu w tym wszystkim. Po co ??
"czy to dobrze wymianiac pajakowi podloze 1 dzien przed wylinka"? - pytanie tylko: po co???.. druga sprawa: raczej trudno okreslic czy mu wymieniasz podloze 1 czy 2 czy iles tam dni przed wylinka..
Czytaj wszystkie posty. jeszcze raz mowie: z reguly wiadzisz ze pajak przygotowywuje sie do wylinki, i w tym okresie nie powinno sie z nim nic kombinowac.
ludzie!!!! czytajcie dokładnie!!!!!!!!!! przecież napisałem, że niewiedziałem kiedy przejdzie wylinkę......................mój pająk mi nie mówi, kiedy ma wylinkę.........
Ja pisze dopowiedz do tego co napisal PMajdan !!!
wiec co sie wkurzasz???
Ja mu wcale nie chce zmieniac!!!!
a pozatym po co się martwicie o MOJEGO ptasznika??
Ty napisales "TAK" ?? czy Ardi ??
Wiec domysl sie do kogo to bylo skierowane :)
JA NAPSIALEM NIEEEEEEEEEEEE!!!!! Ardi - martwimy sie o dziecko samicy, od ktorej zabrales malucha :P a nie o Twojego pajaka :D
a pozatym po co się martwicie o MOJEGO ptasznika??
szkoda slow na ciebie.
nie powinno się stresować spiderka przed wylinką bo to prowadzi do nadmiernego stresu i opóźnienia się wylinki.
po co ten post??żeby mi udowodnić, że źle zrobiłem, że nie urodziłem się jasnowidzem i, że nie przewidzialem, że on będzie miał wylinkę....... i że z tego powodu pająk przeszedł ją bezproblemowo i czuje się bardzo dobrze (zjadł już2 pinki)??
heh