Chcę z niego zrobić wyspę ale nie wiem czy będzie on w zoologiku czy mam raczej szukać w zakładzie kamieniarskim?
Wersja do druku
Chcę z niego zrobić wyspę ale nie wiem czy będzie on w zoologiku czy mam raczej szukać w zakładzie kamieniarskim?
Albo w marketach - typu OBI, PRAKTIKER czy CASTORAMA-tam tez mozna nabyc piaskowce i chyba cenowo wychodzi taniej niz w zoologicznych.
hmm... nigdzie nie widziałam w tych sklepach ale dzisiaj pojade to sie rozejżę
Sprawdz tam gdzie sa materialy do ogrodow.Ja widzialam ostatnio w OBI.
byłam dziś w praktikerze i nie było może w obi będzie...
Wszelkie firmy handlujące kamieniem ogrodowym, jakieś 50 gr / kg.
Nie widzę Cię w spisie terrarystów więc nie wiem skąd jesteś, w Warszawie mam namiar.
P.
mój tat kupił piaskowiec w Obi. jest badzo wygodny dla moich gadzinek :)
ale ja jestem w spisie ! przecież inaczej bym tu nie piasała :] ja jestem z Olsztyna
proponuje zajrzec do sklepu ag-dom jest w spisie sklepow terraytycznych na terrarium. tam masz duzy wybór kamieni. piaskowiec jest dosyć delikatny, ja teraz robie terrarium dla mojego greka i miałem wyłożyć ściany piaskowcem ale właściciele doradzili mi inny materiał, jest to kwarcyt kolorowy. gorąco polecam są profesjonalistami.
pozdrawiam
tu jest link
http://www.grotydoakwarium.com/
Wyszukiwarka przez dane osobowe nie odnajduje Twojego nicka.
Przynajmniej u mnie.
W Olsztynie teZ są pewnie takie firmy, wrzuć "Olsztyn" i "kamień ogrodowy" do googli albo książki tel.
P.
I omijaj wszelkie sklepy zoo, tam cena x10.
P.
ja się rozglądałem za piaskowcem w olsztynie i musze powiedzieć że nie jest łatwo, dzwoniłem do jakiejś firmy, ale oni to maja tam duze ilości. jakich wymiarów chcesz zrobić ta wyspe, to dla lądowego
dodatkowo wiem że piaskowiec nasiąka wodą, nie wiem czy ma to jakieś znaczenie dla ciebie, to może wybrać taki kamień który będzie się dobże osuszał
to ma być dla wodnego, byłam w obi i w praktikerze i nie ma w zoologikach też nie ma... gdzie to moze być...
no coz tu jest link
http://www.grotydoakwarium.com/kamienie.htm
obejrzyj wybierz i zamow
w olsztynie jest bardzp trudno o takie rzeczy ajak juz to beda ci przycinac pod wymiar a to dodatkowo kosztuje
na tej nstronce przyslal ci akmien dodwolnych rozmiarow kilogram kosztuje 1,9zl
pozdrawiam
dziękx
tylko który tu byłby teraz najlepszy? :D
Zobacz na Allegro w dziale akwarystyka
P.
Cześć. Nie kombinuj z marketami, bo zanim coś tam trafi na półkę to poniewiera się w różnych nieciekawych miejscach. Radziłabym udać się do ogrodnika, który urządza ogrody, albo składu ogrodniczego, który handluje również kamieniami. Tam mają naturalne kawałki, odłupane i niczym nie impregnowane, aby lepiej schodziły - bo błyszczą. Takie namiary możesz wyszukać w zwykłej książce tel, albo Panoramie Firm . Kamieniarze mają często szlifowane kawałki, a nie o to Ci przecież chodzi. Musiałbyś znaleźć takiego, który łupie z dużych, ściągniętych z kamieniołomu głazów i ma odpady - te powinien Ci dać za darmo, wziąwszy pod uwagę ilość, której potrzebujesz.