http://www.allegro.pl/show_item.php?item=56527489
Co wiecie o tym wężu( o tej odmianie)?
Wersja do druku
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=56527489
Co wiecie o tym wężu( o tej odmianie)?
To samo co o zbozówkach :P odmiana recesywna ... gościu ma dług u gabora bo chyba mu niezapłacił za niego :-) przynajmiej tak słyszałem...
Co chcesz konkretnego wiedzieć ??
Recesywna czyli cecha ta jest dziedziczna czyli młode też powinny być takie(oczywiście gdy będziemy mieli osobnika przeciwnej płci).Będą też wychodziły heterozygoty?
pod warunkiem ze rzeczywiscie jest dziedziczna...
Jeżeli jest dziedziczna to przy skrzyzowaniu go z innym anerem uzyskasz młode aner :-)
jeśli z classiciem uzyskasz 100% classic het aner...
Zastanawiam się czy kupić sobie tego węża czy pastel od Adriana ale chyba bardziej jestem przy pastelu.....
pastel od Adriana.wypas naprawde ladny zwirz.
Te drozsze pastele ładniejsze , te najtańsze nic specjalnego...
NO nawet nawet;)
polecam pastelki :D byłem widziałem i sobie wybrałem :)
Goblin all pastele to pastele nie ważne czy tańsze czy droższe a jak młodziak jest nie zbyt urodziwy to po 4-6 wylinkach może być ładniejszy od tych droższych jak oczywiście się ładnie wybarwi . Oczywiście kilka sztuk z miotu jest kosmos na obecną chwile ale raczej zostaną u adriana :)
Witam
W miacie bylo 7 takich ANERY z 21 z polaczenia 2 normalnych samic. Urodzily sie przypadkowo u kolesia w Budapeszcie.Prawdopodobnie byly heterozygotami. Jezeli okaze sie genetyczne a mysle ze raczej tak to mozliwe ze bedzie to nowa odmiana ANERY. Jak dotad weze sa szaro-czarne. Snow moze byc bialy po dziedziczeniu takiego fenotypu wiec projeckt jest swietny.
Jezeli chodzi o Paslele to mozliwe ze po kilku wylinkach beda ladniejsze niz te drozsze ale bardzo w to watpie. Raczej beda szly w kierunku normalnie wygladajacych boa. Niektore Pastele dostaja kolorow z wiekiem np. rozowego. Ta linia tak nie dziala. Z wiekiem do tego co widzicie mozecie dodac kolor zolty, pomaranczowy i efekt koncowy juz mamy. Czesc z tych wezy definitywnie bedzie wygladalo jak ladne normalne. Pastel to ogolem wedlug definicji Ronna redukcja czarnego pigmentu ale sprawa jest bardzo zawiklana na dzien dzisiejszy. Setki a nawet tysiace pasteli sa na rynku i przybieraja przerozne postacie.
Te naprawde ladne Pastele z tej linii sa pomaranczowe w momencie urodzenia!!!AHA. Nie wszystkie z miotu PastelxPastel to Pastele. Moze tak byc ale nie zawsze tak jest. To cecha poligeniczna a laczenie bylo Pastel x Normal dlatego fenotypy moga byc jeszcze bardziej zroznicowane.
Pozdrawiam
Gabor
Najszybciej mozna udowodnić te anery poprzez połączenie anery syna z matką!
Boaski wybarwiaja sie do roku czasu więc mam nadzieję,że zółty pigment się nie pojawi-co jest typowe dla anery typ I.
Co do młodych pasteli,to właśnie dzieki mojemu połaczeniu,powstała nowa linia mająca różowe i często bardzo jasne kolory!!!Dowodem tego jest zeszłoroczny samiec mający wzór typowy dla `polskich pasteli` + rózowe kolory,które odziedziczył od OJCA-dla mnie niebedącego wcale normalnym boa-minimalna ilość czarnego pigmentu i łososiowe kolory-jak w definicji!!!Dodatkowo łącząc tego samca w zeszłym sezonie z bardzo bura samica uzyskałem bardzo jasne i czyste boaski,co moga potwierdzic wszyscy Ci co kupili odemnie zeszłoroczne młode!Sam jestem pod wrazeniem jak bardzo sie zmieniły po roku -ich fotki czesto sa umieszczane na forum!
Mniej urodziwe pastele sa tańsza drogą do uzyskania pieknych pasteli!
Tak naprawde pastele to ładne i piekne `normalne boa`,uzyskane droga selektywnych kojarzeń!
Wszystko zależy jaka mamy definicje na daną linie pasteli i dlatego jest ich tak wiele i są tak róznorodne!!!
czesc
Tak jest. Najlepiej z matka. Mam nadzieje ze uda sie to szybko zrobic...
Jezeli chodzi o Pastele to wszystko sie zgadza tylko mam watpliwosci co do linii. Czy wyjsciowym materialem jest lososiowy samiec czy Lesna Pastel? ... bo przeciez jak piszesz w zeszlym roku ten samiec kryl buraske a w tym roku Pastel Lesna...
Jezeli chodzi o definicje to jak wszyscy moga sie domyslac panuje w tym wielki chaos. Czasami normalne weze sa nazywane Pastelami a w innych przypadach ladne Pastele sa sprzedawane jako normalne...a juz tragicznie wyglada sprawa z krzyzowkami imp z con con. Tam juz trudno sie polapac co jest co...
Tak czy siak uwazam koniec z koncem ze w miocie Pastel x Pastel nie wszystkie weze nalezy nazywac pastelowe i nie koniecznie dadza w nastepnym pokoleniu cos ladniejszego tym bardziej ze krzyzowane sa 2 niespokrewnione osobniki. Oczywiscie zazwyczaj ladny x ladny daje ladnego.
Poligenicznosc niesie wiele niespodzianek...
Pozdrawiam
Gabor