W jaki sposób zbudowac szkielet do terra?? Czym go skręcic?? A moze skleic??
Czy wkręty do drewna wystarczą??
Wersja do druku
W jaki sposób zbudowac szkielet do terra?? Czym go skręcic?? A moze skleic??
Czy wkręty do drewna wystarczą??
szkielet...ale jaki?Chcesz szkielet zrobic pod szklane tera,czy pod co?
Plyty OSB?Sklejka?
Mozna skrecic zwyklymi wkretami do drewa,dodatkowo mozesz zlapac crzegi do siebie jakims klejem dobrym.uszczelnienie z silikonu.
Szkielet drewniany a na to chciałem przykrecic przyciete płyty OSB.
wkręty na szkielet będą ok :) ale zawsze można związać dobrym sylikonem:)
ale na dobra sprawe przy plytach OSB nie jest Ci potrzebny zaden szkielet.Skrecasz poszczegolne plyty ze soba i z glowy
najlepiej zrobic szkielet z ceownikow aluminiowych lub stalowych one wytrzymuja po paredziesiat kilo
Czyli co bez szkieletu??
a nie bedzie to ze tak powiem mało stabilne i troche nieładnie wygladajace??
pytanie do ROCES'a:
> najlepiej zrobic szkielet z ceownikow aluminiowych lub stalowych one wytrzymuja po paredziesiat kilo<
co to jest "ceownik" (aluminiowy lub stalowy)????????????????
plaskownik wygiety w ksztalt litery L przy czym oba ramiona zazwyczaj sa rownej szerokosci.Dlugosci ceownikow dowolne
a plaskownik to blacha,cholera nie wiem jak to napisac zrozumiale
dobra, wielkie dzieki
Zależy jakiej grubości płyta jest. Jeśli 18 mm lub coś koło tego (min. jakieś 14 mm chociaż i na 12 mm coś by się dąło wykombinować) to chyba najlepiej będzie skręcić płyty bezpośrednio ze sobą. Jeśli natomiast płyty cieńsze niż te 12-14 mm to lepiej tak jak napisał ROCES.
PS. Silikonem raczej nie bardzo się da skleić płyty se sobą :/ Raczej jakiś klej do drewna będzie lepszy a silikonem tylko uszczelnić krawędzie.
Dzisiaj byłem w obi i znalazłem naroznik aluminiowy, chyba sie nada(jest dosyc mocny)do połaczenia płyt (12 mm) zrobie z niego szkielet i zakryje pózniej korkiem:)