W jakiej wielkosci terrarium trzymacie Python regius?
Bo kcem kupic pytonka i terrarium ale takie zeby mogl w nim mieszkac juz jako dorosly nie kcem sie kierowac wymiarami z opsu bo potem moze sie okazac ze bede musial kupowac wieksze dlatego pytam :P chodzi mi oczywiscie o terra dla dorosleego osobnika :P
Re: W jakiej wielkosci terrarium trzymacie Python regius?
jam mam 100x60x60 dl sze wys ale jak bym teraz robil to bym zrobil to na szer bym dal 50 -55 do nigdzie nie mogłem znależć tak szerokiej szafki czy komody zeby je na niej postawic
ja mam 100x50x60, ale jak mam być szczery, to gdybym mógł, to zrobił bym z 20-30 cm wyżesze i nieco szersze - kwestia wygody urządzenia (-;
ja mojego trzymam w terra 180/130/140 i chyba jest mu dobrze ale niedługo dokupuje kolejnego raegiuska i dam im większe terra takie ok 230/180/180
to co z tego że wystarczy ???? tobie tesz wystarczy pokój 2/2 m i b ędziesz żył. ważne jest to zeby gad czuł się jak najlepieja nie ma nic lepszego dla gada jak duże pomieszczenie z warunkami prawie takimi jak na wolnosci :PPP
no to trzeba mu wykupić 2 hektary lasu... żeby miał jak na wolnośći...
oczywiście że pokój 2x2m wystarcza!
Dziwi cię to? Zapoznaj się wnikliwie z opisami warunków dla Pytonów. Część z nich NIEPOTRZEBUJE dużej przestrzeni, a mniejsza wpływa pozytywnie na ich hodowlę w niewoli!
dodam do wypowiedzi evokera że jeszcze mniejsze pomieszczenie sprzyja rozmnażaniu....
sami sie zamknijcie w waszych maleńkich terra i sie rozmnarzajcie . warunki dla wezy muszą być odpowiednie do wymagan gada a nie do tego co ślepo nasladujecie z opisów zwierzat
terra musi być duże. ale nie aż tak duże.... to zrób cały ogród jako terra bo w/g Ciebie to będzie odpowiednie... bez przesady można zrobić przestronne terra, ale..
Dokladnie... A pozatym Nurek... nigdy w domu nie uda ci sie zapewnic wezowi warunkow takie jakie mialby na wolnosci... Nawet gdyby mialy byc podobne... Terrarium a srodowisko naturalne to dwa rozne miejsca...
wujek muwisz ze jeszcze mniejsze terra wystarczy do rozmnazania regiusuw to podaj wymiary
Pozdrawiam terrorystuw
nie mówie że mniejsze terra od tego co proponuje FURUS, ale ogólnie mniejsze terra sprzyja rozmnażaniu... ALE NIE ZA MAŁE. NIE MOŻE BYĆ ANI ZA DUUUUUUUUUUŻE ANI ZA MAŁE!!! KORD NAUCZ SIE CZYTAĆ!!!!!!!!!!
już mi sie wali wszystko. matyjacek podał najmniejsze wymiary moim zadaniem. można zrobić większe ale nie takie jak nurek.......