''PROSZE O INFO O TYM WĘŻU CZY KTOŚ JE MA
ALBO WIDZIAŁ W SKLEPIE''. Z góry dziękuje. kilka jego fotek
Wersja do druku
''PROSZE O INFO O TYM WĘŻU CZY KTOŚ JE MA
ALBO WIDZIAŁ W SKLEPIE''. Z góry dziękuje. kilka jego fotek
Podam Ci info jak wróce do domu - mam tam książke gdzie jest opis tego węża. Jest to nieduży wężyk bardzo łagodny. Można go nawet karmić z ręki ;) Podrzuce Ci opis na Meila.
Pozdrawiam
Leny
bardzo nieduży. Miałem ostatnio w rece takiego 15-20cm. Super. Też mi się podoba.
Jadowity ale przyjaźnie nastawiony.
Cześć@_@
heterodon jadowity??? pokopalo cie??? jak pokażesz mi u tego węża chociaż pół gruczołu jadowego to ci przywioze pare heterodonów za darmo
ok kiedy mi przywieziesz i skąd , heterodonty wierzysz czy nie sąjadowite ale słabo zęby rynienkowate mają z tyłu szczęki .
ps.czekam na heterodonty
No, zobaczymy jak jest ze spełnianiem obietnic :)
Rzeczywiście, węże z rodzaju Heterodon mają gruczoły jadowe i bardzo słaby jad.
Jest bardzo dobra strona poświęcona wyłącznie rodzajowi Heterodon (w sumie to tylko 3 gatunki):
http://www.hognose.com/
przeglądałem ją ale mój angielski nie bardzo czy ktos mugł by ją przetłumaczyć dla mnie
mateusz heterodont wyślij przesyłką konduktorską na mój koszt
LegMAN przyślij fotkę jak dostaniesz! ;)
SPOKO CHOCIASZ JAK ZNAM ŻYCIE TO MATEUSZ JEST BAJERANT PEWNIE NA OCZY NIE WIDZIAŁ ŻYWEGO HETERODONTA NO ALE POCZEKAMY-ZOBACZYMY
slyszalem o przypadku siertelnym po ugryzieniu tego weza - powaznie.
co do Mateusza to na pewno nie jest bajerantem pomyłki sie zdażają każdemu chyba że LegMAN nigdy nie miałeś podknięcia to mnie i tak nie zrozumiesz......
Pozdrawiam
znam Mateusza , jest wporzadku .
Pewnie jest w porządku, ale obietnica pozostaje obietnicą.
tak, a wiec wszyscy nadal sie upieraja że heterodon jest wężem jadowitym... Pylius, znasz Janusza C. on trzymał heterodony, ogladałem je i Janusz sam powiedział że to nie posiada gruczołów jadowych jak np węże z grupy ophistoglyph, proteroglypha czy solenoglypha. heterodony podobnie jak zwykłe zaskrońce zwyczajne wydzielają toksyny do swojej śliny. wiec zalezy co rozumiemy pod pojęciem wąż jadowity. a skoro są jadowiteto drogi LegMANIE popełniłbys przestępstwo hodując je w domu:-)