Witam wszystkich planowalem zrobic terrarium dla kilkunastocm malusza o wielkosci 80/40/40 ale bardzo by mi pasowalo o dlugosci 90 i ewentalnie moge zrobic szersze.
Czy takie terrarium nie będzie zaduze dla takiego malucha?
Wersja do druku
Witam wszystkich planowalem zrobic terrarium dla kilkunastocm malusza o wielkosci 80/40/40 ale bardzo by mi pasowalo o dlugosci 90 i ewentalnie moge zrobic szersze.
Czy takie terrarium nie będzie zaduze dla takiego malucha?
moim zdaniem dobre ale jak bedzie wieksze bo ja sobie kupielm agame brodata i ma terairum 50/30/30 i wiesz jeje to starczy na okolo 1.5 roku bo ona ma 3 miesiace = 13 cm :)
ja chyba zakupie wieksza niz 13 cm ... ale z tego co parzylem na przyrsot to w mniej niz pól roku ma 30 cm czyli juz bardzej sie moze nadawac do terraium dla doroslych
człowieku terrarium 50/30/30 starczy agamiena 1,5 roku?????? Przeciez ona sie nie ebdzie w stanie w nim obrocic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Inna sprawa. 3 miesieczna agama powinna byc wieksza niz 13 cm.
na jaki okres czasu starczyłoby terrarium o wymiarach 80x60x50?
na okolo 6, 7 miesiecy góra
a wiec moje 90/40/40 moze byc i starczy na dosc dlugo?
Moge zrobi troche szersze ale jest potrzeba?
wiesz co jesli mozesz to rob. miejsca nigdy nie bedzie za wiele. terra powinno starczyc tak jak pisalem wyzej, 7 miesiecy okolo
Możesz zrobić od razu terrarium docelowe i odzielić część terra. Jak agamka będzie rosła ,będziesz stopniowo zwiększać terarium. To jest najrozsądniejsze rozwiązanie. Terrarium,które podałeś,starczy agamce na jakieś 6-7 miesięcy dokładnie tak,jak podał Nazar.Agamy bardzo szybko rosna.
Moim zdaniem robiac nawet terra docelowe nei bedzie trzeba niczym odzielac..po prostu mniej wystroju zeby latwiej sie malucha obserwowalo...
Czyli lepiej jest od razu zrobic terra docelowe z mniejszym wystrojem czy tracic kase i kupowac/robic caly czas wieksze?
to co będe robił będzie tylko przejściowym bo przecież o wyiarach 90/40 nie moze być docelowym
Zrób docelowe i oddziel część,będziesz miał większą kontrolę nad maluszkiem,a nie będziesz musiał co chwile robić nowego terra,bo będzie ono rosło razem z twoją agamką
to jest najlepszy pomsyl ale odpada bo terra docelowe moge zrobic po przeprowadce ;/