Zamierzam kupic legwana zielonego i nie wiem teraz gdzie?
Chcialem kupic w biofilu ale raczej po ostatnich zmianach tam nie kupie.
Doradzcie gdzie powinienem kupic lega
pozdro
Wersja do druku
Zamierzam kupic legwana zielonego i nie wiem teraz gdzie?
Chcialem kupic w biofilu ale raczej po ostatnich zmianach tam nie kupie.
Doradzcie gdzie powinienem kupic lega
pozdro
mam nadzieje ze masz juz warunki stworzone dla niego oraz wielkie terrarium i jestes bardzo odpowiedzialna osoba ktora polubi lega na dobre i na zle i sie z nim nie rozstanie do konca zycia. TO PROPONUJE pana ktory uzywa niku GADY oferta to tez GADY to jego gg 6396761 polecam go naprawde mozna mu zaufac!
Nie martw sie ja tutaj przez 2 lata sledze te forum o legwanie i nie jestem taki jak niektorzy pisza ze daja jakies maczniaki czy salate lub po 2 dnich prubuja brac lega na rece.
Oczywiście, możesz kupić lega poprzez telefon czy internet, wielu ludzi tak robi. Zastanów się jednak, czy nie lepiej zwiedzić sklepy zoologiczne w Twoim mieście lub okolicy. Można wtedy naocznie przekonać się, jakie warunki panują w danym sklepie, jak sprzedawca traktuje "żywy towar" i jaką służy pomocą. Można wybrać interesującego nas zwierzaka, nie spiesząc się z zakupem, nie podejmując pochopnej decyzji. Można dłuższy czas poobserwować wybranego przez nas osobnika, ocenić jego ogólną kondycję i zachowanie oraz to, w jakich warunkach jest trzymany. No i na koniec można w ten sposób uniknąć stresu, jakiemu poddane jest zwierzę, wysyłane przesyłką kurierską z miejsca odległego od Ciebie wiele kilometrów. Transport z Twojej okolicy będzie na pewno krótszy i mniej inwazyjny. A przede wszystkim - to będzie przez Ciebie wybrane, upatrzone i ukochane smoczysko. Pozdrawiam. Izabela
Popieram zdanie Izabeli. Ja kupowałem swojego smoka z nienajlepszych warunków ale miał w sobie coś takiego, że wiedziałem że to własnie ten smok, a przy okazji mogłem mu stworzyć lepsze warunki do życia. Na szczęście oprócz paru blizn po poparzeniach był w dobrej kondycji i nie mam z nim żadnych problemów zdrowotnych. Jeśli chodzi o kupno zwierzaka przez internet to raczej jestem przeciw. Jednak obejrzeć zwierzaka na żywo to nie to samo co na fotce.
No wlasnie w mojej okolicy nie ma nigdzie sklepu zoologicznego z legwanami. Mieszkam w woj. zachodniopomorskim, moze znasz tutaj jakis sklep z dobrze howanymi legwanami??
Niestety ja nie znam ale napewno ktoś się znajdzie bliżej Twoich okolic. Ewentualnie odwiedź najbliższe większe miasto.
faktycznie warto jest zobaczyc legwana w jakim jest stanie ale ja poszedlem na zaufanie kupujac mojego smoka i zaufalem wlasnie GADY i co sie okazalo?? leg byl w genialnym stanie nie mialem zadnych zastrzezen, a o bliznach po oparzeniach nie bylo mowy, transport byl swietnie zorganizowany kontakt tez super. znam juz GADY troche czasu i wiem ze zna sie koles na rzeczy.
Hubert49 ja jestem z zachodniopomorskiego (Świnoujście/ Szczecin) i szukam teraz kogoś komu bym mogła powierzyć swojego smoka, gdyż niestety z powodu wyjazdu nie mogę się nim dalej opiekować. Jakbyś był zainteresowany to odezwij się do mnie na @ lub gadu- gadu (podane są w profilu).
Pozdrawiam
Cześć.
Ja też mam do sprzedania legwana zielonego w wieku około 3 lata i ponad metrowej długości wraz z terrarium. Jest to samiec o imieniu Robal i tak jak w przedostatnim poście ja również opuszczam Polskę i jadę szukać nowego życia. Jeśli chcesz uzyskać więcej informacji to proszę oto mój e-mail: agiyagi@wp.pl . Tel 604 102 677
Polecam pana o niku GADY , kupilem u niego Legwana zielonego o dlugosci 30 cm przesylka konduktorską za 110zl ,Legwan byl w stanie idealnym jak najbardziej polecam.