wlasnie kupilem swietlowke uv (SILVANIA reptistar) czy bedzie ona dobra dla mojego legwana
Wersja do druku
wlasnie kupilem swietlowke uv (SILVANIA reptistar) czy bedzie ona dobra dla mojego legwana
dokladnie jest to swietlowka 18 W, 6500k i daje UVB do 5%, UVA do 30%.
Ilosc promieni jest dobra, przynajmniej moim zdaniem. Moc zalezy od wielkosci terrarium! Jesli masz dosyc duze to 18 W to troche malo. to tylko moje zdanie
jest ok, odpowiednik Repti Glo 5.0 Pozdrawiam!
wymiary mojego terrarium to: 100 dlugosci, 50 wysokosci i 40 szerokosci. chyba ta swietlowka bedzie spelniac wymagania, dzieki za pomoc, pozdrawiam.
przez najbliższe 6-10 miesięcy będzie ok, tylko pamiętaj, że najlepsza odległość świetlówki od legwana powinna wynosić 20-25 max 30 cm.Pozdrawiam!
no jeszcze w terrarium jest konar a gizmo tam prawie caly czas spedza no i wtedy jest odleglosc max 25 cm. dzieki za wszystko i pozdrawiam :)
gdzie mozna ja kupic i ile kosztuje jestem z wawy
Ja jestem z Rudy Śląskiej ale mam pewien sklep zoologiczny oddalony od mojego domu o jakieś 200-300m i tam mają duży wybór świetlówek reptistar ja w tym tygodniu będe kupował za 26zł 35-45cm
jestem z gliwic a swietlowke kupilem w centrum handlowym "PLEJADA" w bytomiu i zaplacilem 79zl. jezeli chodzi o jej kupno to trzeba sie popytac w sklepach zoologicznych. pozdrowionka
Wiem, ze to nie na temat ale nie mogę się powstrzymać
W plejadzie w bytomiu jest najdrożej dzie tylko widziałęm i "guwno" się znają na zwierzętach nawet o rybkach nic nie wiedzą: legwanka 35-40 cm trzymali w jednym terra z żółwiem greckim i stepowym gdzie bylo sucho jak !@#$%^& chyba 0% wilgotności dwie lampy (zwyczajne lustrzanki) 100w i chyba 60 grzały nonstop jedna miska z wodą w kturej chodziło pełno mączniaków żarcie (sałaty albo cuś) leżało na podłożu belegdzie, a warstwy torfu bylo chyba 2 cm najwięcej a w niektorych miejscach to szkło widać. Legwanek wisiał na kablu od lampy. I TO BYŁO BY NA TYLE O LEGWANIE. Do ptaszników nie mam zastrzeżeń, zborzówka albino w małym terra schowana byłą pod miską z wodą a o cenie już nie wspomnę z kosmosu je chyba biorą. Agama Brodata była razem w terra z żółwiem stepowym i gekonem lamparcim za podłoże była mała warstwa żwirkudrobnego. ALE ludzie są głupi walą w szybe i wołaja ej długa rusz sie, a gekonek ucieka na drugi koniec terra. RAz była tam dorosłą agama błotna ok.80cm wyglądała na zadbaną ale trzymali ją w terrarium o kształcie trapezu o wymiarach długość 50cm szer.40 wys.40 i styłu klatka jako drzwiczki oczywiście ludzie ale to brzydkie ale oślizgłe itp. a przeciesz gady mają skure w dotyku aksamitną. Nie rozumiem kobiety uwielbiają buty, torebki ze skury węży, krokodyli i muwią ale to fajne w dotyku ale jak widzą węża w sklepie to mówią ale to oślizgłe itp. jak juz wspomniałęm gady (większość) ma skurę w dotyku aksamitną
OPS... kupiłem dzisiaj świetlówke reptistar 45cm 15w średnica 26mm5%UVB i 30% UVA ale cena to 50zł. MAM pytanko ile kosztuuja oprawki do świetlówek
to zależy od typu - popytaj w hurtowniach ( ceny od 30 zł ) na Podkarpaciu. Pozdrawiam!