Tak jak w temacie; świeżo wyklutym patyczakom rogatym??
Wersja do druku
Tak jak w temacie; świeżo wyklutym patyczakom rogatym??
Przeniosłem Twój wątek na to forum, sorry za kłopot ;-)
Ja swoim daję liście zimozielonej jeżyny i liście truskawek. Mrożone liście dębu też chętnie jadły.
u mnie wcinaają mrożone maliny, truskawkę, czasem dąb - nie ma problemu.
Czasami też jedzą bluszcz pospoplity(Hedera helix),ale jest on mniej pewnym pokarmem,bo czasem niektóre gatunki mogą się nim zatruć.
Powinny też jeść jezyne a co do bluszczy hedera helix moje jedza i jakos im nic nie jest.
Oprócz tych rzeczy jedzą jeszcze trzykrotkę, sałatę, kiełki zbóż liscie róży i jezyny nawet gotowaną marchewkę jest to jeden z najmniej wybrednych gatunków je prawie wszystko. Ps jak zdecydujesz się na jakąś roślinę to drugi gat zostaw w rezerwie, ale owady tego typu jak patyczaki czy straszyki nie znoszą zbyt dobrze zmian pozywienia choć rogate to jakiś wyjatek w tej sprawie.
Bardzo prosta odpowiedz !!!
To samo co doroslym jedza zupelnie to samo zreszta najczesciej sa razem w jednym wiwarium czy jakims innym pojemniku wiec jedza to co dorosle i ich rodzice.
garo
Ale mi sie wydaje że one za małe i nie dają sobie rady z grupszymi liśćmi:/ trzykrotke moge im dac?? ujedzą??
Jeżyne ujedzą nic się nie martw, ten gatunek od trzykrotki dostaje biegunki.
Ja podawałem swoim listki pietruszki. Dobrze sie miały ale trzeba uwazać aby pietrucha nie zaczęła pleśnieć w tedy strasznie śmierdzi i trzeba ją wywalić.