Mam małe akwarium 20x20x20 zastanawiam się czy jest jakis tani ptasznik którego mozna by trzymać w takim akwarium, interesuja mnie tylko dorosłe osobniki i głównie samce. Czy znaidzie się cos odpowiedniego??
Wersja do druku
Mam małe akwarium 20x20x20 zastanawiam się czy jest jakis tani ptasznik którego mozna by trzymać w takim akwarium, interesuja mnie tylko dorosłe osobniki i głównie samce. Czy znaidzie się cos odpowiedniego??
Sorki za stwierdzenie ale czy ciebie coś rąbneło ??? chcesz mieć samca ????? kup sobie samice faciatum przynajmniej ci dłużej pożyje ale rób sobie co chcesz.
Chodzilo mu o cos taniego... Samce z regoly sa tansze i to czasami dosc znacznie...
http://terrarium.com.pl/forum/read.p...=20737&t=20737
Emilia moze... Przed ostatnia wylinka, wiec troszke pozyje, w miare nieduzy a ladny.
No dość tańsze bywają a jakie to ma znaczenie skoro samiczką takiego pajaka bedzie cieszyl sie o wiele wiele dluzej.
Jak sie kupuje zwierzaki trzeba też popatrzeć w przyszłośc.
w akwarium nie mozesz trzymac zadnego ptasznika bo ci po szybie wylezie, ale zakladam ze to oczywiscie wiesz. na twoim miejscu kupilbym samice, nawet troche mniejsza, ale ona napewno szybko urosnie i bedziesz sie nia cieszyl kilkanascie lat a nie kilka miesiecy w przypadku doroslego samca. w takiej wlk. terra mozesz w zasadzie trzymac wiekszosc ptasznikow naziemnych, poza tymi najwiekszymi (t.blondi, l.parachybana).
Zawsze możesz sobie sprawić większe terra i mieć ptasznika. W tym mógłbyś trzymać pewnie modliche albo jakieś inne owady (karaczady pachnody itd).
dżizyz, napisal ze ma TAKIE terra i pyta sie o pajaka do tego terra wiec po jakiego pizesz co moze sobie sprawic ? moze sobie sprawic zapewne sloik ogorkow kiszonych, krokodyla, orangutana, misia koala, swistaka z kompletem sreberek i papuge Poly z krakersami ale pyta o pajaka do tego terrarium ! Na dodatek widac ze modlichy i jakies tam owady czy inne gwozdzie go nie interesuja bo chce pajaka.
Wybierz cos malego, pterinochilusa, ceratogyrusa, cyclosternym, paraphyse, czy co tam jeszcze, w sumie 20x20 to jest normalne terra wiec masz duzo mozliwosci.
Pisał też że tanie- z tej twojej listy geniuszy to chyba tylko pterinochilus jest tani.
i 20x20 to NIE jest normalne terra bo większość ptaszników i tak dorasta pod 15 cm. Jak taki zwierz miałby tam normalnie żyć? Oczywiście zdaję sobie sprawę że pająki nie potrzebują jakichś wielkich terrariów, ale ze względów humanitarnych lepiej je trzymać w czymś większym.
Wiem doskonale że samiec zyje góra trzy lata jak jest naprawde długowieczny a normalnie to zyje rok półtora i własnie o to chodzi nie chce długowiecznego zwierzaka a zabijac go nie bede także samiec jest akurat