Re: Brachyplema smithi L7
Ja bym chciał tylko ze jak wysyłasz czy odebrac samemu, tylko ze jestem z katowic!! i nie wiem czy to nie problem
no ja jestem z okolic krakowa !! wiec wysłal bym ci !! jak jesteś chętny to podbijaj na gg
heh 30 zl to malo za L7 :)
Hmm, takie pajaki kosztuja okolo 60-70 zl. I nie placi sie za papiery - to byloby bez sensu. A na ptaszniki nie trzeba papierow - co oznacza, ze sprzedac tez nie bardzo mozesz.... Radze co do sprzedazy umawiac sie poza internetem...
no ja włąsnei chce tak ok 60-65 zl !! a jak sprzedaje do prywatnych hodowców to tez mogą być jakieś problemy ??
Awi to ja teraz rozumie ja mogę trzymać ptaszniki ale nie wolno mi ich sprzedawać tak ?Zarejestrować nie zarejestruje a jeśli niezarejestrowane to obrót jest nielegalny ?kurcze ale jak to się ma do rybek akwariowych nie trzeba rejestrować a wolno sprzedawać.Czyli dalej nie rozumiem widocznie coś jest poknocone z tym wszystkim.
Za L7 mozesz spokojnie brac z 65/70 zł na dzien dobry..jesli nie masz papierow sprzedaj to jak wspomniano z daleka od neta....Pozdro
...albo dolacz go gratis do pudelka na mocz za 70zl :)
Galn, chodzi o slynne juz Brachypelma ssp. Reszte mozna sprzedawac normalnie... Najgorsze jest to, ze nie ma przepisow prawnych dot. sprzedazy. A wlasciwie sa - mozna sprzedawac potomstwo pajakow (Brachypelm), jezeli jest udokumentowane pochodzenie rodzicow. Problem w tym, ze nie da sie udowodnic, ze rodzice sa "legalni", bo obowiazek rejestracji (a teraz jego brak) zostal wprowadzony rok temu. A roczne Brachypelmy, niestety, sie nie rozmnazaja....