Czy moge moją age karmić drewnojadami????? jeśli nie to dlaczego???????
Wersja do druku
Czy moge moją age karmić drewnojadami????? jeśli nie to dlaczego???????
mozesz ale przed podaniem odetnij mu główke bo z tego co się oriętuje drewnojady są beztlenowcami <moge sie mylić>
aha dzięki
!!!!!!!!!!!!!!!!
Jakimi beztlenowcami ? :)))
Giną bardzo szybko pod wpływem wilgoci i ścisku szczęk. Nie trzeba nic robić.
To pinki potrafia uszkodzic drapieznika od srodka, nie drewnojady.
Dr Robercie, czyli na pewno jak podam duzego dosyć (larwe) zoophobasa Ropusze Adze ok 9cm to nic jej nie grozi? Wole sie upewnic, chociaz narazie mam inny pokarm.
Pozdrawiam
Karmiłem agi takim pokarmem, nic się nie działo. Karmię też m.in. zoophobasami żółwie wodne, dość szybko w wodnym środowisku padają. Mi się zdażył tylko raz przypadek, że zoophobas ugryzł konsumującego go zwierza i to dotkliwie, ale był to kameleon (a "zużyłem" w życiu sporo killogramów zoophobasów).
Oczywiście jeśli ktoś chce być super ostrożny to może uszkodzić żuwaczki. Będzie bezpieczniej. Chociaż agi w naturze nie takie potwory potrafią zjadać...
Ok, dziekuje, a mam pytanko czy dzdzownice złapane na polu sa dobrym pokarmem? Nie zwawieraja za duzo roznych dziwnych rzeczy nawet jesli sa z daleeka od dróg? A co z ćmami?
Pozdrawiam
Dzdzownic z pola bym nie polecal- zawieraja na pewno duzo trucizn z nawozow sztucznych czy pestycydow. Lepiej juz w wedkarskim sklepie kupic takie z hodowli.
Trudno powiedzieć bo zależy z jakiego pola pochodzą owe dżdżownice. A ćmy ? Sam "miodzik" dla wszelkich nocnych zwierząt. Tylko skąd je wziąć w wystarczającej ilości :).