Mam pyt co ile ją karmić ??
Wersja do druku
Mam pyt co ile ją karmić ??
1) albo po kupce, albo;
2) mniej więcej 2 razy w tygodniu jednym oseskiem, najlepiej świeżym, jednodniowym, oczywiscie w miarę apetytu, jak nie będzie chciał(a?), to nie dawaj na siłe...
co 5 dni, jeden noworodek mysi, przez pierwsze miesiące możesz nawet co 4 dni żywić
xav
Co 3-5 dni 1 noworodek. Rosną szybko, zwłaszcza na początku.
To Lamprophis, a nie żaden Boaedon.
A jak wygładają exkrementy weży ??>
faktycznie wściekły systematyk, mnie nawet ten drobny błąd specjalnie w oczy nie zakuł, bo nazwa jest b. często używana (-;
kupka - normalny stolec, brązowo-czarny
produkty przemian azotowych - białe kulki kwasu moczowego
heh, Pituophis, nie wszyscy jeszcze nadążają za zmainami nazw w systematyce, ja też mam z tym małe problemy, chociaż moje zainteresowanie jest bardziej skierowane na pytony, a tam wszystko po staremu póki co ;-D
a co do kup, że się tak kolokwialnie wyraże, gady są urykoteliczne, co oznacza, ze wydalają mocz w postaci białych kryształków (dla oszczędności wody) i zawsze jest on w kupach, czyli białe z brązowym to exkrement (ale nazwa lol). Czasem może być sam kupa, wtedy nie rzuca się tak w oczy, ale jak otworzysz terra, to powinien Cię powalić zapach i od razu będziesz wiedział, co w torfie piszczy, a raczej leży.
xav
eeee... ja npo. b. często znajduje osobno moc,z mimo, zę kupki nie było (chociaż moczem tego włąściwie nazwać nie można)...
wiedziałem, żeby napisać "prawie zawsze" chociaż mi się to jeszcze nie zdarzyło ;-)
A czy nadaje sie dla niego jako podłoże drewienka bukowe bo nie mam nic poza jescze kawałkami koksa