Chciałbym kuoić sobie węża ale jeszcze nigdy nie miałem takiego gada tylko jaszczurke jakiego byście poradzili
Wersja do druku
Chciałbym kuoić sobie węża ale jeszcze nigdy nie miałem takiego gada tylko jaszczurke jakiego byście poradzili
a jakie mozesz miec terrarium??
mam terra 60x40x40 oczywiście chce kupić młodego węża jak urośnie kupie mu większe
na początek, początkujący, przejrzyj sobie archiwum tego forum, było tam duuuuuuuzo tematów ze słowem "początkujący"
Ja z czystym sumieniem moge polecic weza zbozowego :))) Poczytaj troche stronki o tych gadach i opis na http://terrarium.com.pl/wazzbozowy.php
Sa to naprwde idealne weze dla poczatkujacego :))))
Ale decyzja nalezy do Ciebie, zastanow sie czy bedzziesz w stanie zapewnic mu odpowiedznie warunki itp. Jak cos to zluze rada :))))
Polecam coś z Elaphe np. Wąż zbożowy (Elaphe guttata), pończoszniki lub ewętulanie coś z dusicieli np. Boa dusiciela (Boa constrictor) - ten gat. wymaga dużego terrarium, Boa tęczowy (Epicrates cenchria)
Myślałem nad boa teńczowym pytonem królewskim i pseudokoralówką ale wolałbym dusiciela a co wy o tym myślicie
skreśl królewskiego
ja polecam ci z dusiceli Boa Tęczowego ma bardzo ładne ubarwienie i nie wymaga az tak dużego terra. Moje terra narazie to 90x60x60 ale w przyszłoście bede zmieniał ale naprawde z czystym sercem polecam ci tego BoAsKa
A nie wiesz gdzie można dostać boa teńczowego i za ile