Re: POMOCY Pyton regius...
Gdzie mieszkasz? Może w pobliżu jest zoo, tam napewno weci ci cos poradza.
spróbój dać mu juz zabitą ofiarę żeby nie musiał jej łapaś i dusić
Ale niezostawiaj jej na noc tylko najlepiej ubij mysz i chwytajac za ogon poruszaj ja moze cos z tego wyjdzie...
Dawałem ubitego ssaka i też ruszałem za ogon..... i nic z tego... Nakarmiłem miesem na Hama.. narazie tak bede robił aż sie nie zagoi (wydaje mi się że ma zwichnietą szczene) :(
jakim ty go karmisz miesem ?? mozes zodawac mu lepiej noworodki?? ja dzisiaj na sile karmilem swojego regiuska.......jakie mieso mu dajesz??
Daw tyg to nie dużo i moim zdaniem zwacześnie zaczełeś go karmić przymusowo. Nie potrzebnie go stresujesz. Mój regiusek od momentu jak bo kupiłem 22.04.2003 też miał kłopoty z upolowaniem myszy. A to nie trafił a to mu sie wślizgneła jak ją dusił a to za słabo albo żle złapał. Nie wim co sie działo z nim w sklepie (sprzedawca zażeka sie że nic). Z biegiem czsu było coraz lepiej. A w zeszłym tyg. nie było żadnych problemów i mam nadzije że to już koniec. Dodam jeszcze że jak dawałem 2 myszy to z drugą nie było żadnych problemów.
ręce mi opadły, ten prost to PROWOKACJA CLIMA czy autentycznie taki brak PODSTAWOWEJ wiedzy, po co ci pyton jak ty nic o nim nie wiesz (wogóle nic nie wiesz o węzach) a swoim zachowaniem jeszcze mu szkodzisz?? jakie to smutne że za 90zł każdy może nabyć p. królewskiego i potem wychodzą takie historie ażeby nie byłoże się czepiam:
-"BOJE IE ŻE ZDECHNIE ALE WIEM ŻE NIEZDECNIE Z BULU TYLKO Z GŁODU" - moze pościć i 2 miesiące a nie dwa tygodnie i ty już go na siłę karmisz;
-"dałem dużego chomika 60 cm Pytonowi kólewskiemu" - bez komentarza ale nie bo czytają też "nowi" chomik to bardzo agresywne zwierzątko i TROCHĘ za duże jak na 60 cm węża, nic dziwnego że się wyrwał z uścisku węża;
-"SZCZEKA SIĘ ZAGOI ALE JEŚĆ NIEUMI UPOLOWAĆ" - on nie chodzi do jakiejś szkoły aby się uczyć, ma to w genach;
-"radzono by na przymus", kto tak ci radził?
-"wziąłem mieso i pokroiłem w takie pyci kawałki i na przymus wkładałem do paszczy"- są inne sposoby aby przekonać niejadka do pobierania pokarmu (jakbyś przeglądnął archiwum albo poprosił Evokera to miałbyś potrzebne wiadomości jak postępować
Jeżeli to co pisze CLIMA to prawda i ma/miało miejsce, to misja tego forum mija się z celem... Żałosne, zatrważające, bezmyślne....
Życzę wielu błędów w hodowli popełnionych przez Waszych rodziców.
nie przesadaj, w końcu ile było takich beznadziejnych przypadków..... chyba nie aż tak dużo, większość jednak korzysta. Jak sam mimo że nigdy nie "rozwinę" się ponad pończosznika mam dzięki forum mase wiedzy o wielu wężach i wiele z nich umiałbym chodować
P.