W ZAŁĄCZNIKU "IDEALNE WARUNKI" JEDNEGO Z POLSKICH SKLEPÓW.
SMUTNE!
Wersja do druku
W ZAŁĄCZNIKU "IDEALNE WARUNKI" JEDNEGO Z POLSKICH SKLEPÓW.
SMUTNE!
no ale jeśli to są pudła transportowe, albo to są pisklaki, to tym bardziej nie potrzebują specjalnego wystroju, u młodych to nawet lepiej, bo łatwiej je obserwować i czyścić pudło. mnie to wygląda na pudła "żłóbki". a skąd masz to zdjęcie??? sam zrobiłeś?
Są to zdjęcia ze strony exo fauny i nie ma nic w tym smutnego. Chłopie zastanów sie jakbyś miał w domu kilkanaście gatunków gadów na sprzedarz i z każdego gatunku po kilka osobników czy każdego z osobna trzymałbyś w pieknym dużym terrarium ??? Te węże są przeznaczone na sprzedarz i to sa chwilowe pomieszczenia. Jak już pisała Double lepiej się sprząta lepiej nadzoruje karmienie itp.
No wlasnie! :-)
Pozdrawiam
Lord_Leoric
też nieche sie wymądrzać ale mogły przechodzić kwarantanne ;) Smutne to by było jakby ich tam było z 20-30 w jednym takim pudełq...
Przeczytaj Sati sobie nową książkę o tytyle"Amatorska chodowla gadów"
W szczególności 26-27str. Rozdział "Wystrój"! Są to tarraria urządzone na sposób Amerykański! Ja nie mam nic przeciwko tamu, żeby pepre tak trzymał przez jakiś czas zwierzaki(puki ich nie sprzeda). Jedzenie dostają, w bardzo dobrym stanie docierają do odpiorcy.Sati jak byś miał setkę gadów to gdziebyś je pomeścił i ile byś kasy wydał n terra?
To co prezentują tutaj część wypowiadających nazywa się "odwracanie kota ogonem". Cytuję: "Sati jak byś miał setkę gadów to gdziebyś je pomeścił i ile byś kasy wydał n terra?".
Argumentem za trzymaniem zwierząt w warunkach niehumanitarnych jest fakt, ze się ich dużo kupiło !!! To bardzo ciekawe ! Jak się nie ma warunków to się nie kupuje 100 pytonów !!! A jak się kupuje 100 pytonów to powinno się mieć pieniadze i na odpowiednie terraria ! Poza tym akurat Amerykanie nie są dobrym przykładem humanitarnego trzymania zwierząt. Nie chodzi nawet o wielkość pojemników na zdjęciach (według mnie w takich małych młode lepiej jedzą), ale o fakt, ze zwierzęta powinny mieć możliwość schowania się, czy w pewnym zakresie wyboru temperatury otoczenia, wątpliwości budzi też słaba wentylacja. Możliwość kryjówki jest bardzo ważna nawet jeśli zwierzęta przebywają w takich pudełkach kilka dni czy tygodni.
Te zdjęcia przypominają katowane w sklepach zoo samce bojowników ustawione obok siebie w plastikowych kieliszkach.
Oczywiście się nie znam lecz wiem napewno, że P.Regiusy wymagają:
1) kryjówki,
2) przynajmniej 2 ścianek nieprzeźroczystych
3) wody
Wiele jest za i przeciw, business to business, nigdy nie będzie to szło w parze z komfortem zwierzaków.
Na zdjęciu widać obok pojemników z wężami doniczki z wyciątymi otworami. Myślę że zostały one wyciągnięta na czas karmienia, aby węże było widać na zdjęciu
Ja tez przypuszczam, ze to chwilowe przetrzymywanie, ale na poczatku postawiona była teza, ze to ""IDEALNE WARUNKI" JEDNEGO Z POLSKICH SKLEPÓW".