wlasnie kupilem swietlowke uv (SILVANIA reptistar) czy bedzie ona dobra dla mojego legwana
Wersja do druku
wlasnie kupilem swietlowke uv (SILVANIA reptistar) czy bedzie ona dobra dla mojego legwana
dokladnie jest to swietlowka 18 W, 6500k i daje UVB do 5%, UVA do 30%.
Ilosc promieni jest dobra, przynajmniej moim zdaniem. Moc zalezy od wielkosci terrarium! Jesli masz dosyc duze to 18 W to troche malo. to tylko moje zdanie
jest ok, odpowiednik Repti Glo 5.0 Pozdrawiam!
wymiary mojego terrarium to: 100 dlugosci, 50 wysokosci i 40 szerokosci. chyba ta swietlowka bedzie spelniac wymagania, dzieki za pomoc, pozdrawiam.
przez najbliższe 6-10 miesięcy będzie ok, tylko pamiętaj, że najlepsza odległość świetlówki od legwana powinna wynosić 20-25 max 30 cm.Pozdrawiam!
no jeszcze w terrarium jest konar a gizmo tam prawie caly czas spedza no i wtedy jest odleglosc max 25 cm. dzieki za wszystko i pozdrawiam :)
gdzie mozna ja kupic i ile kosztuje jestem z wawy
Ja jestem z Rudy Śląskiej ale mam pewien sklep zoologiczny oddalony od mojego domu o jakieś 200-300m i tam mają duży wybór świetlówek reptistar ja w tym tygodniu będe kupował za 26zł 35-45cm
jestem z gliwic a swietlowke kupilem w centrum handlowym "PLEJADA" w bytomiu i zaplacilem 79zl. jezeli chodzi o jej kupno to trzeba sie popytac w sklepach zoologicznych. pozdrowionka