Re: znalazlem dzis jaszczurke
Co do wątku o weterynarzach, to widzę w Twoim profilu, że jesteś z Warszawy, a w stolicy macie dobrego weterynarza, chwalonego nawet przez sknery z Poznania;). Ktoś podawał kiedys namiary na forum: dr Aleksandra Maluta. Może będzie mogła pomóc. Szkoda zwierzaka nie pokazać dobremu specjaliście. Wtedy będziesz mógł powiedzieć, że zrobiłeś wszystko.
pozdrawiam
Natalia
Najlepiej to jakby byla wizyta domowa............no i niech nie mowi "nie ma zadnych szans", bo za cos takiego mozna zeby wbic w scianę..
Traszkom nie podaje się wwibovitu ani żadnych witamin do pyszczka. Wystarczy to co zawarte jest w pokarmie.
ok jutro (poniedzialek) dzwonie i bede kombinowac. no pewnie ze najlepiej w domu. nie mam zielonego pojecia jak mialbym zabrac traszke do wawy pociagiem i potem autobusami :(
dałem jej dzisiaj larwy ochotki ale nie byla wcale zainteresowana. jakby wcale ich nie widziala. weszła tylko na swoje kamyczki i siedzi. pewnie caly czas ją strasznie boli :( wczoraj zrobila kilkanascie kółek dookoła słoika jakby chciala wyjść. dobrze ze chociaz troche sie rusza. pyszczek mimo takich obrazen jakos sie zamyka. wygląda troche jak u Kermita z mapetów kiedy robił krzywą minę ale chyba jest juz szczelny, tak mi sie wydaje. do dr Aleksandry Maluty jedziemy w srodę, ale juz przez telefon powiedziala ze moze byc ciezko
ta ja od razu domyslilem sie ze to tracha,,,,
ojej. dzisiaj byl wielki dzien pelen wrażen. wpadlem z pacjentka do dr Aleksandry kolo 16. zajrzała bestii w paszcze i powiedziala ze moze byc cienko bo kawalek kosci zuchwy odłączył sie wogole od cialka i latał sobie swobodnie.a poza tym to mały zwierz i moze nie przetrzymać operacji. ustalilismy ze operacja potrwa kolo godziny i trzeba bedzie zalozyc 2 szwy, jeden na żuchwę drugi na górną wargę, usunac ten kawalek kostki i jeszcze kawalek skory który nie ma szans juz ładnie przyrosnąć. Posmarowała paszczę jakąs mascią przeciwbólową i zabrala sie do dzieła, a ja w tym czasie wróciłem szybko do domu bo zabralem za malo kaski. Wyrobilem sie z powrotem tuż przed zamknieciem lecznicy o 18. Pani doktor powiedziala ze jest lepiej niz myslala na początku, że bestia jest w dobrej kondycji i jesli nie przywali gdzies pyszczkiem to szwy nie powinny puścić i za tydzien mozna probowac dac jej papu. jak wszystko pojdzie dobrze to zdjecie szwów za około miesiąc. jutro lece jeszcze do sklepu po zieleń malachitową bo mam ją kąpać w tym 2 godziny dziennie. kupie też jakies akwarium z wybiegiem zeby miała wiecej miejsca. ufff.....to chyba wszystko narazie :) oby więcej takich specjalistów jak dr Aleksandra...
spisales sie super , zycze powodzenia , niech bestia wyzdrowieje:)
kurcze, faktycznie duzo przezyc, szczegolnie dla zwierzatka..