-
Re: Wstępna wersja plakatu
Chwilowo nie mam dostępu do Internetu. Moja propozycja tekstu do plakatu jest następująca:
Uwaga! Już niedługo może wejść w życie zakaz posiadania niektórych popularnych w hodowli odmian ptaszników, skorpionów i skolopen. Zbieramy podpisy pod petycją do ministra wyrażającą sprzeciw wobec takich ograniczeń. Jeżeli jesteś z nami, oddaj głos - podpisz petycję.
-
o, bdb - wiadomo o co chodzi, prosty język :)
-
Ok. Nowa wersja. Nie dawajmy więcej tekstu, bo plakat zrobi się mało czytelny. Teraz jest chyba w porządku.
http://www.republika.pl/owadyinietyl...a/petycja2.jpg
Double - gratuluję "moda", dawno powinnaś go dostać :-)
Jak zdobędziesz jakieś dokładne info w związku z MŚ, daj znać.
-
Nareszcie mnie włączyli.
Myślę, że można jeszcze zmienić;
"Jeżeli jesteś z nami, podpisz petycję - oddaj głos na "TAK"
/żeby uniknąć pomyłek/
i w ostatnim zdaniu można " zdjąć" słowa; " wybierz "petycje" i "
Powiedzcie jak można plakat wydrukować?
Jak próbuję to drukuje połowę plakatu w pionie.
-
o, plakat jest teraz w pyte ;-)
Dzieki Dark :)
-
wiem co jeszcze przydaloby sie na plakacie- takie paski do odrywania jak z numerem telefonu i z napisem "WWW.PETYCJE.PL- wybierz "petycje" i "Petycja do ministra w sprawie listy gatunków niebezpiecznych".
sporo osob moze nie zapamietac adresu, innym moze sie nie chciec bo beda sadzic, e zapomna. Zabierajac taki pasek ktos wiedzialby, co ma robic. No i ogladajac pozniej plakaty mozna by zobaczyc po ilosci zerwanych paskow, jakie jest zainteresowanie akcja.
-
Ok. To nowa wersja z poprawkami CRIMSON'a.
http://www.republika.pl/owadyinietyl...a/petycja3.jpg
Co do druku. Zależy chyba czym i jak drukujesz. Zobacz, czy obraz w podglądzie wydruku jest wycentrowany i dostosowany do rozmiaru kartki.
-
a co z moim pomyslem- z tymi paskami do odrywania? Mysle ze warto to dodac.
-
Heh... skleroza nie boli :-)
Wydaje mi się, że nie jest to najlepszy pomysł. Załóżmy, że petycję będzie chciało podpisać (a fajnie by było) ze 20-50 osób. Robienie takiej "strzępliny" z paskami raczej nie będzie praktycznym i estetycznym rozwiązaniem. Wg. mnie maksymalnie uprościliśmy plakat.
-
Dark,może "zdjąć" 2 x słowa "oddaj głos",tzn.mogło by być tak:
"Jeżeli jesteś z nami podpisz petycję - oddaj głos na "TAK".
Jak go "centruję" to zajmuje połowę kartki, jakoś nie pasuje do a4 ?
A może pojedziemy dziś na giełdę do Łodzi/podjechał bym po Ciebie o 14tej/ ?
Saurus podsunąłeś mi pomysł ; można "plakat" wudrukować w wersji zmniejszonej / ulotki , wizytówki/, żeby każdy mógł wziąć ze sobą
-
Wysłałem Ci maila z plakatem w wersji *doc. Może to będzie się łatwiej drukowało.
Niestety nie jestem w stanie wyrwać się z pracy :-/
A tu jest ostatnia wersja plakatu:
http://www.republika.pl/owadyinietyl...a/petycja4.jpg
-
Dzięki, ale nie doszedł.Wysłałeś na brukom@wp.pl .
-
ehhh... jestem już w pracy, więc nie wyślę Ci z tąd pliku (mam go na dysku w domu).
Weź, zapisz sobie jpg'a, z mojego ostatniego posta na dysk.
Zmień jakimś programem graficznym, by był utawiony w pionie.
Otwórz worda, wstaw ten obrazek.
Zmień jego właściwości na "ramka" i możesz go odpowiednio rozciągnąć na kartce (a wydruk powinien być taki jak pokazuje edytor).
-
Re: Podanie do MS ver. 4.8
Wyszło super - extra /rozciągnołem w pionie/ i ulotki też.
-
Byłem na giełdzie w Łodzi, rozdałem ulotki i plakaty.
Po otrzymaniu i przeczytaniu ulotki ludzie pytają, gdzie mają podpisać.Trzeba to jasno napisać w tekscie.
Proponuję dodać w ostatnim zdaniu;
"Głosowanie przez internet na stronie www.niebezpieczne.prv.pl"
Jakbyś zdążył przed pracą to rozprowadzę dzisiaj ulotki i plakaty po sklepach.
Trzeba też dać parę ogłoszeń tu na forum, że plakat jest gotowy./przydałoby się by był dopasowany do A4/
aaa jak wchodzisz na www.niebezpieczne.prv.pl to nie jest jednoznaczne, że możesz kliknąć w www.petycje.pl
-
Chodzi Ci o drugi link?
Chyba go usunę, choć zostawiłem go ze względu na to, że strona funkcjonowała wcześniej jako mój odnośnik.
Dodatkowe zdanie zaraz dodam.
-
Chodzi mi o to, że powinno być napisane "kliknij w link www.petycje.pl"
lub coś podobnego.Reszta jest super nic nie usuwaj.
-
Chodzi Ci o tekst na stronie, czy na plakacie?
Sorry, ale dziś rano strasznie wolno kojarzę :-/
-
Na plkacie ;
Proponuję dodać w ostatnim zdaniu;
"Głosowanie przez internet na stronie www.niebezpieczne.prv.pl"
Na stronie;
kliknij w link www.petycje.pl
-
Ok. Wprowadziłem poprawki.
Co do rozciągnięcia plakatu na stronce formatu A4... nie rozciągam go maksmalnie w pliku *doc, bo często przy drukowaniu są obcinane marginesy. Może to spowodować dodatkowe utrudnienia w druku.
-
Jakbyś mógł plakat dać tu tak jak poprzednio, to byłbym wdzięczny./Już wiem jak się nim zająć/
Będę drukował większą ilość, podrzucić Ci ?/i tak dziś jeżdżę po mieście /
-
Zaraz się zwijam do pracy.
Nie ma problemu, mam możliwość wydrukowania u siebie.
Plakat w najnowszej wersji masz na pajęczakach (podmieniałem pliki, więc musisz tylko odświeżyć obraz by włączyła się ostatnia wersja).
http://terrarium.com.pl/forum/read.p...=66130&t=66130
-
CRIMSON, trzebabylo powiedziec, ze jedziesz do Łodzi- podrzucilbys mi troche plakatow a ja bym je na gieldzie, ale tej w niedziele, rozwiesil. Mysle moj znajomy (hodowca, rzadko sie udziela tu na forum, pewnie nie wie o calej akcji) tez moze by wlaczyl w to troche osob.
-
-
Hmmm... być może już niedługo przekroczymy 1000 podpisów. To będzie chyba dobry moment na wprowadzenie "drugiej fazy", czyli zasypywania mailami skrzynek MŚ.
-
-
Ok. W sumie mamy już "tysiąca" na liście :-)
Zaraz po świętach trzeba będzie nawiedzić osobiście MŚ i przekazać im petycję.
Na pewno trzeba będzie wydrukować tę wersję z pliku *.doc, chyba, że wstawi się jeszcze jakieś poprawki. Zasatanwiam się nad drukiem listy poparcia z www.petycje.pl
O ile pamiętam, ktoś mówił też coś o odebraniu potwierdzenia otrzymania petycji. Chyba trzeba będzie się o coś takiego postarać.
No i pozostaje kwestia gdzie dokładnie ją przekazać, do Departamentu, czy bezpośrednio do Ministerstwa (to jeszcze muszę sprawdzić).
"Akcja mailowa" już niedługo ruszy, muszę tylko odświeżyć adresy, na które będziemy wysyłać maile. I wrzucę zaraz po świętach plik na forum.