Skad wiesz, ze pajakowi cos takiego sie nie podoba? Na dodatek kupujesz zwierzeta i wiezisz je w ciasnych terrariach tylko dla Twojej frajdy... Strasznie meczysz te zwierzeta...
To musi byc dla nich strasznie stresujace...
Wersja do druku
Skad wiesz, ze pajakowi cos takiego sie nie podoba? Na dodatek kupujesz zwierzeta i wiezisz je w ciasnych terrariach tylko dla Twojej frajdy... Strasznie meczysz te zwierzeta...
To musi byc dla nich strasznie stresujace...
Oczywiscie, ze nie wiemy. Mozemy tylko dywagowac, iz pajak to zbyt glupie stworzenie, zeby mu sie cos podobalo lub nie podobalo, zeby go cos zaciekawilo lub nie. W koncu to nie jest tak inteligentne, jak szczur, pies czy chocby chomik.
Natomiast mozemy uznac, iz jako glupie stworzenie, jest dla niego stresujacym byc wyciagnietym z jego nory, w ktorej czuje sie bezpiecznie.
ja wlasnie odczuwam skutki wloskow chromatopelmy :)
poczestowala mnie przy przeprowadzce do nowego terra. w sumie nic strasznego, troche mnie palec piecze i swedzi, ale nie przeszkadz mi to w klepaniu w klawisze :)
ale glupia teoria z tym, ze sie mu podoba, przeciez pajak nie odroznia reki od kawalka drewna wiec o czym Ty czlowieku gadasz, jezeli juz ktos bierze to nie smyra go palcami po zebach czy drapie po dupie tylko pajak najzwyczajniej w swiecie p[rzechadza sie po rece, pac - kminisz ??
niewazne.. i tak nie zrozumiesz........
jakbys sensownie gadal to bym zrozumial, ale belkoczesz bez sensu i wperasz swoje racje
wybacz mi PANIE!!! juz wiecej nie bede...... ograniczony jestes i tyle... skoro tego nie rozumiesz i to jest dla Ciebie belkot to jestes niedorozwoj..... przykre ale prawdziwe..
Co do stresu, to reakcje stresowe towarzysza prawie wszystkim organizmom. Nawet u pierwotniakow to zaobserwowano :]
Ja nie jestem niedorozwoj tylko ty apodyktyczny, ktos ma inna racje to oczywiscie atakujesz bluzgami jak prymityw.
Don't handle! Tarantulas are not "pets", but "display animals" much like keeping fish... rozumiesz co tu pisze??? rybki tez sobie wyciagasz i sie bawisz nimi???.... i prosze Cie nie mow ze ktos ma inna racje bo tej racji nie masz... tylko probujesz bronic swojego chorego stanowiska...