Mieliśmy dorosłe samice
Eupalestrus campestratus i eupalestrus weijneberghi po 160 PLN
Wersja do druku
Mieliśmy dorosłe samice
Eupalestrus campestratus i eupalestrus weijneberghi po 160 PLN
Mam nadzieje, że doczekasz się potomstwa.
Trzymałem je na podłożu z trofu, z dodatkeim mielonej kory i liści dębowych (wszystko jałowione na mokro w mikrofalowce). Karmiłem kawałkami pomarańczy i bananów.
no .przynajmniej wy cos mieliscie , ale mnie interesowaly glownie dorosle samice kolorowych brachypelm(smithi, emilia, boehmei ) oraz pare nadrzewnych... :) Pozdro
Ja miałem czarny sfeter a potem koszulke terrarium.com.pl
Gdzies tam mi mignelas pare razy (ja bylem ten chudy w czarno-czerwonej koszulce Opetha) Zreszta bedą fotki :>
(sorx nie chce mi sie tyle czytać) jakie były modliszki i
po ile?
S.Gastrica - L2-L3 - 7zł
Tenodera Aridifolia Sinensis - L1 - 7zł
H.Membranacea - L? - 35 zł
to tyle z modlich, ktore widzialem (ktoś mial młode H.Membranace'y ale zamówione a na innym stosiku byly ale szybko poszly - nawet nie wiem jakie) :]
ale wam zazdroszcze :] ale spox jak w lipcu zrobie prawko to przyjade z zibim
wczoraj byłem lekko zawiedziony, chciałem kupić parke małych E c c, wstałem o 5 rano ponad 300 km drogi i nikt nie miał takich tęczówek :(( no ale za to pogadałem z Sułkiem i zamówiłem je na lato :))
na pierwszej giełdzie nie byłem a teraz miałem wrazenie jakbym był w duzym sklepie zoologicznym bo ceny były typowo sklepowe, nawet stali bywalcy forum sprzedawali drożej niz w ogłoszeniach na forum (przebiła wszystko chyba samica kedziorka po 10 wyl za 200 zł :)) - ten sam co mial w ramach reklamy dorosłą lasidorę) choć to nie dotyczyło wszystkich
ale i tak było fajnie :)) masę osób zwiedzajaco - kupujacych aż na sali nie było czym oddychać
po ile byly te koszulki terrarium ????? i jakie rozmiary :>
Na reszcie dorwalem h. maculate :> kupilem z kumplem 2 ostatnie :]
te koszulki były po 40 zł :)Cytat:
po ile byly te koszulki terrarium ?????
Były równierz zbożówki albinotyczne pasiaste prawdopodobnie poraz pierwszy w kraju .
Pozdrawiam
Witold Plucik
Byly tez koszulki www.modliszki.com...
Aha sorx za pomyłke, żaglowa to ta z białym, a ta wodna to ta jagby błotna? Mogłby mi ktoś podac jakas strone z informacjami o agamie wodnej?
heh mi terrarium.com.pl koszulki zostały dwie M i XL, czarne, z przodu małe logo ok 5/5 cm z tylu duze ok 22/22cm(kolko bez ogona), wiec jak ktos chciałby to dać znać:-)
impreza obleci.sam fakt,że się odbyła jest super. Potwornie gorąco i duszno. Ciasno, małe stoiska. Aromaty na zewnątrz okropne. Lokalizacja bardzo trudna, długo błądziliśmy(uratował nas menel spod budki z piwem). Do stoisk ledwo się dopychaliśmy.
Ktoś tu zauważył wysokie ceny, zgadzam się. Ci co jeżdżą do Łodzi pododawali 10-30% (oczywiście nie wszyscy), ceny z forum też się różniły, a miała być impreza dla fanów a nie biznesu.
Pomimo tych wszystkich niedogodności kupiliśmy dużo pająsiów, dobrze że mieliśmy lodówkę turystyczną to się poupychało, ale ledwo ledwo. Najbardziej lubię kupowąć od Mantida, ma dobrą rękę, a że jest z mojej wsi to drobiazg, giełdowa atmosfera lepsza.
Lokalizacja- szkoda,że się nie da chociaż na krawędzi Śląska, byłoby ciut łatwiej dopełznąć.
Nie sądzę, żeby co dwa miesiące była taka frekwencja i utarg. Młodzi ludzikowie długo kasę zbierali.
Gratulacje dla Dodiego za zorganizowanie i dopilnowanie wszystkiego, wyglądało jakby się roztroił (conajmniej).
Podsumowując: jeśli nam nie pasowało to zróbmy lepiej.
trza było wydrukować sobie mapke co mysza (dzięki !!) dał na stronie www, my trafilismy bez pudła :))
ja szedłem tak jak zapamiętałem mapke, najpierw od przystanku poszedłem w prawo i wiedziałem, że później w lewo ale tam same lasy były i niewiedziałem na jką to wioche mam iść. Doszedłem na jakieś osiedle (?) wruciłem sie znowu do przystanku zapytałem dziadka z wnuczkiem gdzie jest Harcerska, okazało sie że szedłem dobrze bo trzeba w las skręcić:-). Ale nie miałem większych problemów
Nokeg - mialeś czerwony plecak ? jeśli tak to chyba Cię poznalem :p
Dał juz ktos zdjecia do internetu z gieldy?
Paweł-miałem:-) miałem też indytyfikator, najpierw na ramieniu później przyczepiłem na przód bo było tak ciasno że mógł mi sie zerwać.
Ja pierwszą osobe jaką zobaczyłem z forum to Awikularie, później Mantida i Kudłatego i zaczołem robić zakupy:-)
Nokeg - to chyba Cię poznałem :P ja mialem brązową torbę z naszewką "EMINEM" ;d, co do identyfikatora.... mam krutkowzroczność (:/) i żeby zobaczyć co na nim pisalo bez okularów musiałbym podejsc na 0,5 metra :P
a Ja nikogo nie poznałem :(
Dejot --> Don't worry, die happy. Ja też nikogo nie poznałem (jeśli nie liczyć z widzenia, bo na przykład widziałem collary'ego i cedoc, boidae, Nooka, Foxtrotta i paru innych) No może K@MciA poznałem bo z nim jechałem na giełde i Diabola z drużyą ale to tylko tak przelotnie
mieliśmy mapkę, opis, atlas samochodowy itp. Śląski labirynt jest jedyny w swoim rodzaju. Znaki informacyjne są im zupełnie niepotrzebne, albo wiszą byle gdzie. Samochodem było najtrudniej, to nie tylko moje zdanie bo ludzie z BBiałej mieli problem i Mantid z Kudłatym też.
i jak z tymi zdjeciami umieszczone sa juz na jakiejs stronie czy nie?
Tak jak obiecałem- tu są fotki z giełdy http://deftones666.w.interia.pl/gielda2foty.rar :D Sorki, że nie wysylalem ich na e-mail, ale uswiadomilem sobie, ze to bylaby glupota wysylac je kazdemu z osobna i 100 razy wiecej roboty i czasu. :D Pozdrawiam!
te same zdjecia sciagniecie z mojego serwera szybszego!
http://republika.pl/galery2004/swietichlowice_gielda/