Skoro niezle gryza to nie zrobia krzywdy pajakowi??? Przeciez zaraz po zlapaniu jeszcze moga sie wyginac, i jeszcze cos przeskrobac...?
POzdrawiam
Nazar
Wersja do druku
Skoro niezle gryza to nie zrobia krzywdy pajakowi??? Przeciez zaraz po zlapaniu jeszcze moga sie wyginac, i jeszcze cos przeskrobac...?
POzdrawiam
Nazar
pająk jest sprytny i tak manewruje że by nic sie nie stało.
U mnie drewnojady kilka razy przegryzły pokrywke o d cienkirgo plastikowego pudełka i spacerowały po szafce :)
Chyba zacznę to hodować :D Ostatio kupiłem swojemu kędziorkowi czerwone robaczki w wędrkarskim. Po ok 4 dniach zaglądam do pudełka i patrzę, że coś zielonego tam siedzi. Okazało się, że moje pracwite robaczki założyły ogródek i "ogórki" hodują - wyrosła roślinka :))))
Otaku
wydaje mi sie ze z jednego postu wynika ze adultus wyglada jak imago
dla sprostowania imago to pendrak rozmiarow do 5 cm dosyc tłusty dlatego to dobry pokarm a adultus jest chrząszczem przypominającym nasze biegacze z tym ze czułki ma podobne jak Chrabąszcz majowy Nie znam dokladnej biologi tego owada ale stego co wiem dorosle wydalaja cuchnący płyn pewnie dla odstraszenia. Lepiej chodowac larwy na pożywke w samych trocinach do w torfie ulegaja metamorfozy
immago i adoultus to to samo :P .. hehe
no to fakt az mi głupio (piszac imago chodzilo mi o larwe)a jaka jest inna nazwa larwy jako st niedoskonałego
Larwa to larwa. Zaleznie od typu budowy, u owadów moze to być np. gąsienica, pędrak, czerw.
Jest Jeszcze nimfa, ale nimfa to ostatnie stadium larwalne, więc tez larwa.
Imago to juz postac dojrzała.
sub immago to jest niedojzała ale to sie odnosi bardziej do puźnego stadja larwy bardziej ... wg tego drugiego słownictwa \( adoultus ) to będzie immatural ..
Od której wylinki można juz podawać pająkom drewniaki?