też tak sądzę.....ja mam np. ponad 300 kilosów do świętochłowic....nawet nie myśle o takiej wyprawie:( zróbmy teraz w okolicach woj. dolnośląskiego....wielu ludzi mnie poprze :P
Wersja do druku
też tak sądzę.....ja mam np. ponad 300 kilosów do świętochłowic....nawet nie myśle o takiej wyprawie:( zróbmy teraz w okolicach woj. dolnośląskiego....wielu ludzi mnie poprze :P
Ok, mowisz zrobmy. Zorganizuj lokal w jakiejsc przyzwoitej cenie i sponsora mna reklame to zrobimy!:P
ale.....niestety nie jestem pełnoletni....ale matamanx by napewno zdziałał coś :P:P albo mcLuka (nic oczywiście nie narzucam)
no fajnie, że 15 latek znajdzie lokal i sponsora
:P:P:P:PP:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P
14 latek :P
Cześć
Mi się podobało ale wyboru jaszczurek nie było dużego, chciałem kupić szyszkowce a tu lipa nigdze nawet słychu o nich ale kupiłem za to parke anolisów zielonych i zbożówkę albino, ale ze zbożowek teżnie było nic ciekawego jedynie standart albino i snow w sumie mogłoby być lepiej :]
25 wrzesnia planujemy ponownie w Legnicy, ale wtedy juz bedzie raklama i juz 3-4 miechy wczesniej bedziemy dzwonic do hutrownikow i konkretnych ludzi takich jak Rafnoe, Mantid i Kudlaty, Sułek, Awi itp.
na koncu niedaleko seby taki łysy przypakowany :P i miał duzo pajaczkow jest on z forum ? i seba napisz do mnie na maila plis!
Gielda fajniutka:)
Jedyny problem mialem faktycznie z dopchaniem sie na stoiska, strasznie duzo ludzi !!
No i troche lepsza wentylacja nie bylaby zlym pomyslem :)
Zrobilem pare fotek, prace nad ich umieszczeniem na serwerze trawja...
redknee - u Pana Cygela (przepraszam jeśli przekręciłem nazwisko). Miał stoisko obok Pana Brchaczka. Ale on chyba miał tylko tego jednego regiusa. Żadnych ran na ciele nie ma, jedynie miejscami nie zrucone płaty wylinki.
No ja bylam pierwszy raz na takiej imprezie i musze przyznac,nie spodziewalam sie az tylu ludzi:)) Dla mnie jako amatora bylo co ogladac:) kupilam sobie terrarium(u takiej dziewczyny w blond wlosach,nie wiem czy z forum jest)korzenie,kokosa.Z forum kojarze tylko Awikularie:) Chyba w profilu umieszcze swojego fotosa jak inni,na przyszlosc.Poogladalam sobie te rozne gatunki,tylko myszek mi bylo zal;(
Moj facet natamiast podziwial duzego kameleona i co chwile mu fotki pstrykal:)
Tez myslalam,ze bede mogla nabyc jakies dorosle pajaki,niestety bede sie musiala przejechac kolo wtorku do plejady w sosnowcu po dorosla roseę(150zl) jak juz terrarium sprawilam:) Tylko kurde nie wiem gdzie mozna ta mate kokosowa kupic,bo tam byly takie duze plyty,a ja potrzebuje na scianke tylkokawalek- 39X24...eh..
Generalni...czekam na nastepna taka impre;
Nastepna gielda jest planowana na czerwiec wiec nie tak daleko...
Caprice, dorosłą rosea'e powinnaś to na forum kupić za 80 zł :):)
loker no i co z tego ??
ale z tego co widze z okolicy slaska nikt raczej nie ma do sprzedania;( a nie wiesz gdzie taki korek kokosowy nabyc mozna?
no ale widze,ze z okolicy slaska raczej nikt nie a do sprzedania;( nie wiesz gdzie ten korek kokosowy zdobyc mozna?
Hm. Noczyński Piotr - możliwe, że będzie miał. Poszukaj w spisie terrarystów. On jest ze Śląska :)
Dorosłe samiczki chodzą od 60zł (rzadko) w górę.
niektorzy maja ponad 600..........
morda: "Dejot - widziałeś tą dorosłą samice parachybany? Duza była... :) "
-Tak widzialem ta parachybane ale co z tego jak koles powiedzial ze nie na sprzedaz .To był jedyny duzy dorosly pajak jakiego tam widzialem .no moze jeszcze jakas rosea byla albo cala .ale nic ciekawego . Wszyscy trzymaja najlepsze rzeczy dla siebie .Jesli sam sobie nie wychodujesz pajaka do doroslosci to nigdy go nie bedziesz mial bo nikt takich nie sprzedaje -takie wnioski wysuwam po analizie tego co sie dzieje ......a szkoda bo miałem kase i chęci aby kupić coś fajnego i duzego :)
Smiti, nic, poprawilem kolege :)
czesc
Caprice napisz do MaKeL'a (1796250) moze on będzie mial cos na sprzedaż :]
Hmm, ja osobiście wole kupić spiderlinga i "wychować go". Minusem jest to, że strasznie długo niektóre rosną (np. crawshayi, rosea).
my mielismy na sprzedaz dorosle pajaki.....
ja tam widziałem kilka fajnych, podrośniętych okazów, sprzedających nie rozpoznaję who is who, ale jeden gość miał 3 śliczne spore już murinusy 'usambara', zaraz na lewo od wejścia była ornata L9 (oby jej nikt nie kupił bo już kasę odkładam), lividum L9 i jeszcze kilka podrostków godnych uwagi było.
no hej ,juz mi lenny dal namiary na kilku ludzi ze slaska:) ale do Mykela tesh napisze:) dzieki
mantid ja nie widzialem u was doroslych , jakie mieliscie dorosle samice ?
Niom racja racja bylo super :)
(i ta ilosc dredow hehehehe)..
i tu bardzo bym chciala podziekowac Awikulari za pomoc w mojej kolekcji "na sciennej" (http://numerek.tychy.eu.org/animals/50.jpg kto ciekawy) Co i tak bylo widac w malym procencie do godziny 13 na widoku dla wszystkich :)
Szkoda tylko ze nie bylam tak genialna by zaczepic wszystkich ktorych poznalam po xywkach na identyfikatorach, ale coz zapomnialam zamowic swoj hehehehee :)
Kto wiedzial ten wiedzial, a kto nie no coz, moze sobie przypomni dziwnego blondasa ze szczurem w towarzystwie czarnych dredkow hehehehehe :)
Zwlaszcza w bufecie na sniadanku... zastanawiam sie kto to si emnie pytal czy bede rozmnazac bo potrzebuje szczeury ;P
Mantid, pachnody które od ciebie kupiłem czują się znakomicie.
Okazało się że na 9 były 2 samce i 7 samic.
one są z twojej hodowli?? Czym je karmiłeś??
wiecie ja nie byłem ale mam pytanie był duzy wybór zbozówek?????
A ja oczywiscie zrobilem sobie plany ktore pajaczki kupie i jakos wyszlo ze 50% to zupelnie inne ;P jakby nie patrzec moge wykreslic pare gatunkow z mojej "listy poszukiwan" ;> I chcialbym dodac takie cosik: Ta gielda powinna sie odbywac czesciej i cyklicznie znaczy co ok kwartal ;P Bo przeciez trzeba nerke sprzedac zeby kupic pajaczka ;D
Trzeba przyznac, bolo niezle ;) Niestety nasza ekipa z Trojmiasta nei mogla zostac na imprezie po goeldzie, bo splukalismy sie totalnie i pozniej juz nie mielibysmy sie jak wydostac ze Swietochlowic :(
Ale nic to. Kupilem to co chcialem i jestem szczesliwy.
Mnie poznalo tylko pare osob, bo ujawnialem sie tylko nielicznym ;)
Mi się bardzo podobalo. Tylko byla zbyt duza konkurecja ze szczurami i nie udalo mi sie sprzedać wszystkich.
Ale mawed gdybym nie mial nic do sprzedania to i tak jechalbyn na gielde, bo przegapic taka imprezke to głupota.
Moim zdaniem też było OK. Ja nic nie kupiłem. Pojechałem zobaczyć czy pojawiło się coś ciekawego na polskim rynku oraz poznać kilak osób w realu.
Gdzeby się nie zrobiło tej giełdy zawsze będzie ktoś nażekać... mnie tam pasuje ;D
Przyszełd ok. 12-13 chyba dr Robert bo chyba tylko on ma a.kołniezaste i miał w jednym terra dwie rozne jaszczurki chyba jakies agamy co to były za jaszczurki i w jakiej cenie?
Mnie sie bardzo podobalo :) Poznalam duzo fajnych osob, spotkalam starych znajomych i kupilam kilka zwierzakow (agame blotna, weza chinskiego, l.g.getulus, l.alterna blairi, l.t.campbelli, h. hercules, p. regalis, swierszcze oraz kilka wezy i pajakow dla kolegow :)). Juz nie moge sie doczekac kiedy bedzie nastepna gielda. Szkoda tylko ze tak daleko, ja jechalam az spod torunia :/ Ale i tak bylo super :)))
Pozdrawiam, Firia
Witam :)
Hmm... co prawda od wielu lat jestesmy z dr.Robertem kolegami, jednak ja nie naleze do swiata nauki a i podobienstwo pomiedzy mna a Nim jest raczej znikome :D:D:D w kazdym razie te dwie agamy to byla Phisignathus temporalis(200zl Agama wodna, aczkolwiek nie tak wilgotnolubny gatunek jak Ph.concincinus) oraz (w/g mnie jeszcze wieksza zadkosc niz kolnierzyki) Hydrosaurus amboinensis (450zl Agama zaglowa - najwiekszy gatunek z rodziny agam)
Pozdrawiam :)
Piotr Frąszczak "CURTUS"
coolary ty miałes taka dzinsową kurtke?
Super zabawa :)
...ja zaluje ze mialem mało pieniedzy i nie moglem kupic wszystkiego co chcialem :(
ale przynajmniej mialem okazje spotkac i porozmwiac z wieloma kolegami/kolezankami. Było extra i niech zaluje ten kto nie był !!:>
...zreszta był jeszcze jeden powod mojej obecnosci na gieldzie i od tego momentu moj dol minal na wieki wiekow ( mam nadzieje ) - prawda firia ? :>
hari, kurcze, zaluje ze cie nie zlapalam, pewnie sie minelismy :/ ale wszystko przed nami :PPP
ania, to ja widze ze pod wzgledem zakupow przebilas nawet mnie :P wiadomo - plec piekna lubi zakupy <hehehe>