Z tego co pamiętam, choć łaba sobie zciąć nie dam to pepre hoduje legi obrożne i trzyma je na piasku, kiedyś z nim meilowałem na ten temat, ale to było hoho temu i nie jestem pwewien
Wersja do druku
Z tego co pamiętam, choć łaba sobie zciąć nie dam to pepre hoduje legi obrożne i trzyma je na piasku, kiedyś z nim meilowałem na ten temat, ale to było hoho temu i nie jestem pwewien
nie, nie posiadam zdjecia. zreszta za 3 tygodnie zmieniam terra na wieksze bo dokupuje samca wiec i tak nie ma co wysylac.
A jak duze bedzie nowe terra?
dl.90 szer.50 wys.50
Dziwne to jest....przeciez jaszczurki w naturze czesto zyja na terenach piaszczystych np gekon lamparci .... nie rozumiem czmeu to podloze jest zle..skoro na wolnosci gekony swietnie sie trzymaja ..... torf kokosowy nie pasuje w zaden sposob do terrariow pustynnych , ja jestem za piaskiem
wiecie co ja juz uzywalam prawie kazdego podloza oprocz piasku mam legwana zielonego i z doswiadczenia wiem ze najlepsze jest podloze z wlokna kokosowago poniewaz nawet jesli leg zje troszke tego podloza(a zaobserwowalam to u mojego)to nic mu sie nie stanie takie podloze polecam kazdemu jest bezpieczne a o to chyba chodzi!!!
Taa piasek do lampartow nie nadaje sie, widocznie w hodowli brakuje jakiegos składnika mineralnego czy czegos i w poszukiwaniu tego gek zzera piach potem sie zapycha, ja mojego nie caly tydzien trzymalem na piasku a piaszczysta kupa byla przez tyle samo już na kostce
noelka jak tys to zrobila ze sie zapchal?? albo jakas inna kostka niz ja znam albo zamiast to "rozmoczyc" pocielas, co?? w kazym razie szkoda legwanka, brrr mi szkoda bylo myszy do ktorej sie prawie wcale nie przywiazalem (teraz jakos sie nie potrafie przywiazac do zwierzka jak kiedys)
Ja trzymałem szyszkowce na piasku.Po miesiącu samczykowi zatkał się przewód pokarmowy właśnie PIASKIEM.Na szczęście trafiłem do dobrego weterynatrza i po paru wizytach wypróżnił się. Po tym zdarzeniu wymieniłem podłoże na żwirek i od tego czasu nic takiego nie mialo więcej miejsca.
aniolek masz na myśli kostkę kokosową a to co innego niż kostka bukowa
przykro mi z powodu legwanika...
Drobny piasek jest tak samo dobry jak inne podloze. Mialem weza ktory zjadl kostke kokosowa a ta mu speczniala w brzuchu i zdechl!
Proponuje jedna czesc terrarium zrobic z mieszanki kostki bukowej + kory a druga czesc podgrzewana od dolu z piasku (40zl 5 kilo) z afryki (czerwony)...
Jaszczurka bedzie miala wybor a jak bedzie w brzuszek zimno to sie polozy na cieplutkim kamyku ewentualnie piasku. Tyle razy widzialem jak jaszczurka "przypadkowo" wpieprzyla piasek i nic jej nie bylo ! a hoduje gady 8 lat.
Jesli ktos chce moge zalatwic
cameleo@poczta.fm