n8ie no na panele cos bym polozyl myslalem ze jest to oczywiste,mam pytanie czy soilikon sanitarny bedzie dobry do uszczelnienia terra????
Wersja do druku
n8ie no na panele cos bym polozyl myslalem ze jest to oczywiste,mam pytanie czy soilikon sanitarny bedzie dobry do uszczelnienia terra????
No nie wiem kto moglby pomyslec zeby gole panele dac, i nic wiecej. Tony chce dac same panele tak jak napisal ale normalnoscia jest to ,ze jakies podloze bedzie. Kto moglby trzymac zwierza na golym szkle lub panelu grrr ? Poprostu wkurzaja mnie wypowiedzi ktore nic nie wnosza do tematu tylko wprowadzaja kogos w blad. Ktos sie mnie pytal ostatnio co ma dawac zwierzakowi jesc (po 3 miesiecznym posiadaniu go) Przeczytaj swoja wypowiedz jeszcze raz i zastanow sie nad jej sensem...
Tak moze byc taki silikon ale najlepiej popros sprzedawce zeby ci dal najmocniej klejacy i powiedz mu ,ze kleic bedziesz szklane powierzchnie.
mam taki silikon ze jest do kuchni ,lazienek itp
tylko zeby ten silikon byl nieszkodliwy dla zwierzat [ ja uzywam akwarystycznego do samego uszczelniania] chyba ze najpierw dasz warstwe tego swojego silikonu, a potem pokryjesz go akwarystycznym no, ale nie wiem za bardzo bo sie na tym nie znam
Jak skleisz a pozniej dotniesz wszystkie wystajace kawalki silikonu i odczekasz to nic stworkom nie bedzie. Jakosciowo trudno mi polecic konkretnie jakis silikon ale postaraj sie wybrac najlepszy z mozliwych.
Co do scian tylnych to taj jak przwidujesz to dobry pomysl. Nie spiesz sie a terro wykonasz najlepiej jak bedziesz mogl. !!!
Po co kombinować? Silikon akwarystyczny jest najlepszy do terra. A ten co się go stosuje w domu śmierdzi i wydziela trujące opary. Ja bym nie ryzykowała.
mam pytanie a wsumie pare pytan,czy moge na ten silikon przykleicz steropian do sciany,drugie to to ze nie moge znalezc cementu dekoracyjnego czy moze byc normalny cement????Jaka wielkosc ma miec basen i jaka glebokosc(tak zeby juz nie zmieniac) i czy jak bede robil wodospad to czy moge pompe wlozyc do baseniku(tam gdzie leg bedzie sie zalatwial)
Powiedz mi dla jakiego stworka robisz terro zamiast klopotliwego basenu proponuje Ci duza miseczke z zawsze swieza woda. Cement zwykly moze byc ale daj mala warstwe poprostu zrob to profesonalnie terro nie moze byc za ciezkie.
Zrezygnuj z wyjmowanego basenu na rzecz wiekszej powierzchni (wyjmowana miska) mam w tej chwili basen i wiecej z tym klopotu niz gady uzywaja.
A jak zrobisz wyjmowana miseczke duza to bedzie pysznie. Tylko napisz dla jakiego zwierza to robisz bo niektore gatunki powinny miec basen staly duzy.
to terra dla lega,zamontowalem juz sciany z osb i uszczelnilem jutro ide po styropian i cement jak to zrobie to zamontuje szyby( z okien),mam 20 cm wolnego miejsca pod terra tak wiec zrobie dziure w dnie terra i wloze tam miske(starczy 20 cm glebokoscie???)myslalem zeby zrobic w misce dziure i zamontowac tam jakos rurke i ja zatkam,jak bede chcial wyminic wode to wyciagne zatyczke z rurki i woda wyleci,to jakiej wielkosc ma byc ten basen???i czy moge brac z niego wode do wodospau???(nie wiem czy leg bedzei chcial pic ta wode z wodospadu,bo hjak tak to nie dam mu przeciez pic swoich odchodow :) )
Niezle wazne ,ze wziales sie do roboty!
Pomysl na wyciaganym naczyniem w naczyniu aczkolwiek ten pomysl z zatyczka calkiem ciekawy zaraz ci pokaze jak ja mam basen zrobiony u mnie. Mam naczynie wsadzone do zabudowanego ze szkla innego naczynia glebokosc jakies 15 cm jedyny problem to taki ,ze w tej chwili mam do pelna zwirku i jak wyciagam to strasznie ciezkie to jest. Nie chcialem narazie zapelniac do pelna woda ze wzgledu na utopienie. Widzialem kiedys agame ktora utopila sie w 15 cm wodzie i nie szerokiej w naczyniu do picia !
Pamietaj zeby funkcjonalanosc stala na wyzszym poziomie niz atrakcyjnywyglad !
Ja jeszcze nie zaczxalem pracy nad nowym terro :)