biotechnologia = inrzynierja genetyczna= technologia rzywnosci = praca w labie = robienie leków w unii = oczyszczanie ścieków w polsce ale łatwo znaleźć prace zagranicą po tym .. miałem na to iść ale nie wyszło :P
Wersja do druku
biotechnologia = inrzynierja genetyczna= technologia rzywnosci = praca w labie = robienie leków w unii = oczyszczanie ścieków w polsce ale łatwo znaleźć prace zagranicą po tym .. miałem na to iść ale nie wyszło :P
Dzieki baku za wyjasnienie :) To jednak zdecydowanie wole zoologie :)
ale masz studia zoologie ??
czy moze chodzi ci o biologie -->specjalizacja zoologia
I mnie wlasnie interesuje to, co ciebie Baku, czyli praca w lab. I mam nadzieje, ze po biotechu gdzies bym sie tam wkrecil.
Chociaz przyznam, ze najbardziej interesowalaby mnie praca z mikrobiologia/wirusologia.
Kazdy ma marzenia :)
To fajnie ze chcesz isc na fotografie ale mam prosbe nie piszcie kto chce gdzi isc itp. bo ja chce sie dowiedziec konkretnych rzeczy a nie czytac pol tysiaca postow nie na temat...
Pewnie o to wlasnie chodzi, bo nie widzialem samych studiow czysto-zoologicznych.
Zoologia jest chyba jako specjalizacja, ale moge sie mylic.
Heh... najbardziej oblegany i najtrudniejszy, jak dla mnie, kierunek. Ale fakt, jestem biologiem terenowym.
W kraju raczej nic ciekawego teraz nie złapiesz, ale sporo ludzi jedzie na staże i studia za granicę. W sumie obstawiam, że to praca z przyszłością... ale może już niedługo i u nas.
Unikaj medycyny sądowej jak ognia. Mam znajomą po medycynie. Zajęcia z tej dziedziny wykoleiły ją psychicznie... a powiem Ci, że niesamowicie twarda była. To coś dla na prawdę twardych i mało wrażliwych :-/
U nas można robić zoologię w ramach biologii. Ale jako czysta zoologia to już praktycznie nie istnieje :-/
Można się specjalizować w ekologii, fizjologii itp. A co do mikrobiologii, pogadaj z Mantidem, on kończył mikroby (ja wolałem tej specjalizacji unikać, choć uważam ją za bardzo interesującą) :-)
Tak zoologia niestety jest tylko jako specializacja w ramach kierunku biologicznego.
Co to medycyny sadowej to jestem pewiem ze to jest to co chcialbym robic, lecz aby sie udalo trzeba przejsc niezle mordobicie na studiach medycznych :(