aha ale nie wygladaja tak samo wiesz ile jest omian barwnych to sie w bani nie miesci
Wersja do druku
aha ale nie wygladaja tak samo wiesz ile jest omian barwnych to sie w bani nie miesci
wiec co polecacie kupic parke czy tylko samca??????
Moim zdaniem wystarczt tylko samiec. I tak kupiłbyś rodzeństwo lub bardzo blisko spokrewnione myszy. Kup samca i połącz z kilkoma samicami z różnych źródeł. Oczywście to co otrzymasz rodowodu mieć nie będzie, na pewno jednak będą to większe i ładniejsze myszy. Ja początkowo kupiłem kilka, teraz raz na jakiś czas dokupuję nowe samce jeśli chcę wprowadzić jakieś nowe ubarwienie. Mam zarówno "rasowe" bez mieszania z nierasowymi jak i mixy o różnych proporcjach. Jako kormówka mixy są idealne a ja mam frajdę dodatkową jak widzę ogłoszenie: "nowość, po raz pierwszy w ofercie takie ubarwienie".....a ja identyczymi lub nawet ciekawszymi karmię od roku :)
Mam wrażenie, że faktycznie wolniej dorastają do maksymalnej wielkości, ale rozmiary "konsumpcyjne" osiągają szybciej. To tak dla zasady, żeby nie myślał ktoś, że dłużej będzie czekał na gotowy pokarm:)