-
Re: !!!TRUCIZNA!!!
OTO POMYSL NA SWIERSZCZE
bardzo latwa do zrobienia i ogolnie dostepna trucizna, znana jako PPPROSZEK DO PRANIA" :)
nowiec
jakis czas temu jak zaczynalam i pierwszy raz wyjmowalam swierszcze z pudeleczka, i chcialam zobaczyc jak bardzo sa "skaczace" :) i wolalam to zrobic w lazience - tam latwiej wylapac jakby uciekly :).............noi jeden uciekl i wskoczyl i teraz wazne :) do miski z woda i proszkiem do prania plus skarpetki brata ktory chcial je sobie odswierzyc (najwyzszy czas zeto zrobil)...........wkazdym razie swierszcza wyjelam i wpuscilam do pudelka........po 3 minutach zaczal sie wykrecac i wiercic........i padl doslownie na plecach nogami do gory :) doslownie :):)
wiec postaw se gdzies miseczki z jedzonkiem albo woda + proszek do prania :)......apuzniej zbieraj swierSZczKIELETY
-
Ja robiłem "pułapkę cieplną". Stawiasz w jednym miejscu lampę, lub inny promiennik ciepła i patrzysz pod niego co jakiś czas. Można łapać wtedy zwierza żywcem (u mnie dość dobrze skutkowało, ale miałem malutki pokój i takiej "plamy cieplnej" nie mogły przegapić.
Pozdrawiam!
-
No to to nie jest zadne odkrycie ;-) Myslisz, ze dlaczego do zwalczania gniazd os strazacy stosują wode z mydłem? :) On nie padł dlatego ze sie najadł proszku, tylko ta woda zalepila mu tchawki. Sam w ten sposob wybilem kiedys całą moją populacje karaczanow (siła wyzsza). Sprobuj tylko naklonic swierszcza, zeby Ci dobrowolnie wszedło do takiej wody :>