Przewaznie po 2 miesiacach od pierwszego kokonu. Dwa kokony to, mozna rzec, regula u tego gatunku. Ba! Bardzo czesty jest trzeci kokon. Ale bardzo czesto zdarza sie, ze samica po zlozeniu kokonow pada.
Wersja do druku
Przewaznie po 2 miesiacach od pierwszego kokonu. Dwa kokony to, mozna rzec, regula u tego gatunku. Ba! Bardzo czesty jest trzeci kokon. Ale bardzo czesto zdarza sie, ze samica po zlozeniu kokonow pada.
Tylko że ona wogule kokoniku niezłorzyła a po 2 miesiące to jest od kopulacji.
Ale dzięki i tak jak ktoś jeszcze może to nich napisze
Pewnie, że możliwe. Czasem pająki robią kokon znacznie później. Moja albopilosum złożyła na przykład po 8 miesiącach.
Wielu ludzi mysli, ze jak pajak jest dopuszczony, to na 150% bedzie kokon... A to mala bzdurka. Co do P. murinus - z reguly kokon jest po okolo 2 miesiacach od udanej kopulacji. Moze twoja samica juz ten kokon zrobila, tylko ty go nie widzisz? P. murinus nie nosi kokonu w klach - samice bardzo dokladnie wplataja swoje jajeczka w scianki kryjowki. Czasami nawet doswiadczony hodowca tego nie zauwazy.
Avi ja wiem jak wygląda kokonik P.Murinus tylko pytam czy to jest możliwe bo jak nie to wpusze samczyka po raz drugi.
W każdym razie dziękuję za wypowiedź
Pozdro: Peter_fosta