nie wiem... takie cos bylo w torfie, który kupiłem... podejrzewam, ze to jakis wapień jest... nie chce mi sie tego wybierać...
Wersja do druku
nie wiem... takie cos bylo w torfie, który kupiłem... podejrzewam, ze to jakis wapień jest... nie chce mi sie tego wybierać...
miodek112 to własnie jakiś wapień, czy coś takiego, ja też takie coś miałem, ale to chyba normalna rzecz...
Moja maculata zrobiła tak samo.
a moja maculata wogole nie "buduje" kryjowki tylko siedzi pod korą. Jest baaardzo plochliwa(L3). Pozdrawiam
Skoro jesteśmy przy gniazdach irmini to u mnie było tak zbudowała gniazdo w górnym rogu terra z pionowym wyjściem w dół, potem robiłem jej troche przebudowe i gniazdo zburzyłem, przez miesiąc chodziła "obrażona" i gniazda nie budowała dziś patrze jest w rogo w torfie niewielki dołek przy gałęzi i pionowe pajęczynowe ścianki czyli robi standardowy "bunkier" :D
A moja dla odmiany zrobiła gniazdo na ścianie pojemnika na górze. Mam mały okrągły pojemnik i ona (L3) zbudowała pod pokrywką najpierw małe gniazdo i je rozbudowywała, tak że teraz nie może zejść na ziemie i cały czas siedzi w "korytażu" pod podrywką, który jest dookoła pojemnika. I nie może z niego wyjść...