Zadam jeszcze jedno chyba głupie pytanie :D !! żeby sie upewnic,oczywiscie czeba podziurawic denko od pojemniczka żeby miały czym oddychać ??
Wersja do druku
Zadam jeszcze jedno chyba głupie pytanie :D !! żeby sie upewnic,oczywiscie czeba podziurawic denko od pojemniczka żeby miały czym oddychać ??
ja dziurawie wieczko-to co sie zamyka i wkolo troche wyzej od podloza,dość cienka igła,bo pajaczki potrafia sie przeciskac przez wieksze otwory,juz niejeden tak wlasnie zwiał......
powodzenia
Jak często skraplać podłoże w pojemniczku ??I jak czesto wymieniac podłoze w pojemniczku ??
rob tak by bylo wilgotne,ale nie mokre............musi byc lekko wilgotne i dobrze ubite...........a zmieniasz jak sie zabrudzi (resztki jedzenia usuwaj od razu)......osobiscie robie to po kazdej wylince
"nowy wyglad-nowe podloze"....heheheehh i jak zacznie plesniec .............na poczatku mialam z tym problem,ale teraz jest oki
nie zraszam pojemniczka,ale małą strzykaweczką wlewam troszkę wody w jedno miejsce i pajak sam sobie wybiera gdzie chce przebywac
Dzienki maka za wskazówki,i jeszcze jedno pytanko :),czy jest sens wstawiac malutka miseczke z wodą?? czy pająk np. nie utopi sie wniej ? przeciez nie pije z niej wody ? ? Bo mam zamiar wstawic malutką muszle z wodą !! Ale zrobic to czy nie ?? Mam dylemat :)
A czytales moze FAQ lub opis gatunku? Czy jestes kolejnym uzytkownikiem, ktory chce miec wszystko podsuniete na talerzu pod nos?
Pajakom nie sa potrzebne poidelka, mam ponad 150 sztuk i miseczki mam tylko u 4 doroslych samic, z czego normalnie stoja dwie, a reszta jest włóczona po calym terrarium przez mieszkanki. Jak chcesz, aby ci sie B. smithi utopil to prosze cie bardzo, wstaw mu do pudelka po kliszy basen...
nie jest potrzebna miseczka.......ja tez mam miseczke tylko u 1 pajaka,ale nie widzialam jeszcze by z niej korzystal...........wlasciwie to jest za malutki
a do Awikularii-jesli nie chcesz to po co odpowiadasz ,ja omijam denerwujace tematy
i oszczedzam ludziom czytania moich pretensji............
mam ochote to odpowiadam................to takie proste!
nie potrzeba dodatkowych stresow zycie dostarcza ich i tak wystarczajaco wiele.....
FAQ jest dostepne i kazdy widzi.........widocznie to nie wystarczało
Poprawka. Nie każdy widzi FAQ. ;)