Mnie osobiscie sie bardzo podoba i też pragnoł bym go mieć :] POZDRAWIAM wszystkich napaleńców.
Wersja do druku
Mnie osobiscie sie bardzo podoba i też pragnoł bym go mieć :] POZDRAWIAM wszystkich napaleńców.
dlamine to on jest bzytki ale jak klikacie ze robi takie fajne drzwi to chętnie bym go dołączył do kolekcji
Trap doory nie są aż tak jadowite. Poczytaj na obcojęzycznych stronach. Tam dużo o nich jest. U nas raczej nic nie znajdziesz....
całkiem całkiem, jak dla mnie to troszke dziwnie wygląda i to jest fajne:P ale mam już troche swojego "bydła" i już nic nie dokupuje bo niebęde mieć czasu żeby sie tym zajmować:P
Fajny pajączek ale dla mnie jest zbył łysy :) chyba go Fryzjer strzygł :)
witam,
sa to niezwykle ciekawe pajaczki, puduja tunel pod ziemia i robia wieczko, ktore maskuja podlozem - praktycznie nie widocze
gruba wartstwa luzngo podloza, mozna ubic i zrobic tunel jakims patykie ale o nie za duzej srednicy - dostoswanej do rozmiarow pajaka, najlepiej tuz przy sciance terrarium wtedy bedzie mogli go ogladac w tunelu, gdzie sepdza wiekszosc czasu
polecam dwa filmy, dotyczace innego gatunku 'wieczkowych' pajakow
Gorgyrella sp.
1 (3,75 MB)
2 (3,94 MB)
polecam rowniez ten artykul oraz forum: http://www.arachnoboards.com/ab/forumdisplay.php?f=12
niestety trudno dostac te pajaczki :(
Mi się osobiście podoba. Odnóża ma podobne jakby do jakiegoś kraba. ;-) Niestety, ciężko dostać, blah.
To pająk z rodzaju Conothele sp. Made in Australia. Są nieowłosine, kopią nory, które zamykają "drwiczkami na zawiasie". Nie przekraczają 30mm długości, ale mają grube nogi i mocne ciało. Są bardzo agresywne. Podobno nawet prawie martwe potrafią ostatkiem sił ukąsić. W Polsce mało prawdopodobne do kupienia.
Ja wyczytalem ze to:
Stasismopis robertsi
i nic wiecej nie wiem :/...
ale nie są chyba strasznie drogie - nie wiem czy to te, ale znalazłem taką stronkę, gdzie gościu sprzedaje "trap door spiders" po 2 i 3 dolary.