Jaca to nie będzie hybryda. To będzie jeden i ten sam gatunek tylko w innej barwie. Mulat to też hybryda dwóch ludzi?
Wersja do druku
Jaca to nie będzie hybryda. To będzie jeden i ten sam gatunek tylko w innej barwie. Mulat to też hybryda dwóch ludzi?
a czytałeś definicję?
no to będzie hybryda :] ale terz zalezy jak patrzeć bo definicji mozna znaleźć pare ,
dla mnie mimo wszystko pozostanie to połączenie 2 gatunków czyli hybryda będzie bezpłodna ,,,
ale zdrugiej strony mozna nazwać hybrydą dkazde połączenie organizmów wykazujących ruznice na poziomie fenotypowym albo genotypowym ale idąc w tą strone wkoncu dojdziemy do sytuacji gdzie tylko bluźnieta jednojajowe mogą sie razem bzykać aby niedać hybrydy na świat , a ze są jednej płci no to mamy lipe :]
Dlatego też do określenia hybryda powinno się dodawać dodatkowy człon określający, np. hybryda międzygatunkowa lub hybryda w zakresie genu takiego, a takiego.
Różne tylko pod względem fenotypowym organizmy nie stworzą w połączeniu hybrydy.
Ok, już po wszystkim :) Rozmnażanie przebiegło bez problemów :) dziękuję za wszystkie odpowiedzi :)
mogą stwozyć gdyz większość aszej systematyki jeszcze opiera sie na fenotypach
oczywiście jest to błędne mendlowsko ale społeczeństwo sie cieszy
Aha, czyli ja jestem hybrydą, bo mnie splodzila moja matka i ojciec, a niestety, nie byli bliznietami jednojajowymi? Tak?
Nooo, albo hybrydą albo efektem howu wsobnego. :]
w pewnym sensie terz wsobnego gdyz przewaznie jest dosyć duze pokrewieństwo między ludzi z jednego terytorjum :]
co do tego ze jesteś hybryda ... to tak jest
pierwszy raz twoje geny uległy hybrydyzacji podczas tworzenia gamet u twoich rodziców tzn kazda gameta jaka powstaje jest warjacją genową jej twurcy
następnie podczas zapłodnienia uległaś kolejnej " hybrydyzacji " gdyz powstałaś z połączenia 2 odmiennych warjacji genowych
z tego terz powodu ja jetem za zachowaniem tego pojęcia dla łączenia róznych gatunków
Fajnie jest się dowiedzieć, że wszyscy ludzie to hybrydy. Baku więc potomstwo parki B.albopilosum to też hybrydy. Lol...