To nie sadzisz, iz ciekawa sprawa jest czemu mowi sie o nich nadrzewne...
Wersja do druku
To nie sadzisz, iz ciekawa sprawa jest czemu mowi sie o nich nadrzewne...
Czesc Frontsidzie.
Wiec wiem juz wszystko, poprostu tak juz jest z irminką.
Nie mowie, ze mi to w jakis sposob przeszkadza, gdyz i tak sa to interesujace pajaczki. Jak mu jest dobrze przy ziemi, to przeciez nie bede go z tamtad wyganial.A swoja droga to irminka jest szczwana bestia.
Dzieki i pozdrawiam.
hehe, awi, poslalismy odpowiedzi dokladnie w tej samej minucie :D
Pozdrawiam
Frontside
Widocznie ja kilka sekund wcześniej ;). A P. irminia są zaliczane do nadrzewnych, ponieważ sama ich budowa za siebie mówi. Poza tym bardzo dobrze się wspinają (nie zjeżdżają ze ścian tak jak gatunki naziemne) i doskonale skaczą, nawet ze znacznych wysokości, nic sobie przy tym nie robiąc. Naziemny najprawdopodobniej by się zabił...
Mój P.cambrtidgei ma wysokie terrarium i ma konary wysoko po których doskonalłe idzi zbudować gniazdo alecz co się dzieje?...
dzieje się tak. zamiast wysoko budowac gniazdi wkopał się w ziemie koło szyby i widac jego olbrzymie gniazdo. Dziwne myślałem że robia wysoko w gałeziach ale widocznie mój jest inny:)
Pewnie tak Awi. A teraz twoja kolej klima!!! Przeczytaj uwaznie co napislame wczesniej... wszystkie Psalmopeusy bez wyjatkow Cambridgei tez, wiec twoj pajak nie jest zadnym wyjatkiem!
Siemasz CLIMA!
Jak ci sie sprawuje twoj cambrtidgei? Zastanawiam sie nad kupnem kolejnego skoczka i ciekaw jestem, czy warto w niego zinwestowac?
Jak duzy jest twoj pupil?
tez mam dziwna irminie (niewiem wiem ktora wylinka ma niecale 3 cm - wlasnie ktora to moze byc wylinka?) wygrzebala nore, zrobila sobie babel z sieci u podstawy konara i sciany terrarium - tak siedzi od miesiaca. Raz ja tylko widzialem! Aha, a smithi po 8.mej siedza na scianach terrarium na szkle. Pewnie sa za lekkie, zeby spadac! Pozdrawiam
jak będzie po 4 wylinco to możesz przełożyć go do pojemniczka o wymiarach 10 cm dł/8 cm szer/5 cm wys (przeważnie w takich sprzedają świerszcze) i powinno byc mu tam dobrze....