Dlaczego kabel grzewczy sie nie nadaje?
Wersja do druku
Dlaczego kabel grzewczy sie nie nadaje?
kabel nadaje sie super dla pajakow nadrzewnych. Dla pajakow naziemnych niezabardzo bo gdy pajakowi jest za goraco to sie zakopuje. Jak w terra jest kabel i jest goraco, pajak bedzie sie zakopywal dla ochlody a tam jeszcze bardziej goraco.... mozna temu nieco zapobiec ukladajac kabel w 1/2-2/3 pow. podloza w terra. wtedy pajak moze sobie wybrac cxhlodniejsza czesc terra. jesli nie bedziesz przesadzal z temperatura to pajak nie bedzie musial sie zakopywac i tez bedzie dobrze. Dla pajakow podziemnych stanowczo odradzam :)
Powiedzmy, ze podpisuje sie pod tym, co napisal Metus rekami i nogami :)
Wciaz uwazam, ze najlepsza jest zarowka, ale dla nadrzewnych kabel moze byc. Nie wiem, sa rozne szkoly hodowli, ale znajomy, ktory trzyma kilka nadrzewnych, uzywa kabli i jest super. Na poczatku mialem dac smithi kabel grzewczy, ale po prostu to odpadalo, bo byloby za goraco i pajak bylby w nienaturalnych dla siebie warunkach, a przeciez urzadzajac terrarium ptasznikowi, chcemy stworzyc warunki jak najbardziej odpowiadajace naturalnym. Poza tym kabel raczej nie jest mi potrzebny, bo w dzien mam wlasciwie optimum i w nocy tez.
Na razie bardzo dobrze sprawdza sie ta czerwona zarowka.