Fakt moje aksolki tesz miały duże ładne skrzela, ale jakieś 3 lata temu było bardzo ciepło na dworze, i woda w akwarium nagrzała sie do 28 stopni, a.ż skrzela moim aksolkom zanikły , lecz z biegiem czasu odrosły,lecz juz nie takie duże.
cześć@_@
Wersja do druku
Fakt moje aksolki tesz miały duże ładne skrzela, ale jakieś 3 lata temu było bardzo ciepło na dworze, i woda w akwarium nagrzała sie do 28 stopni, a.ż skrzela moim aksolkom zanikły , lecz z biegiem czasu odrosły,lecz juz nie takie duże.
cześć@_@
moje aksolki mają chyba ten sam problem jaki miały Twoje. Proszę napisz mi jak długo nie jadł Twój aksolotl i czy stosowałeś jakieś preparaty zwalcające tą grzybicę czy samo przeszło?Pozdrawiam
Monika
Moj aksolotl też miał grzybice ale niestety tego nie przetrfał miał zaskakujace rozmiary na 1.5 roku mial 34 cm (zmierzone pośmiertnie) gosciu w zoologiku dziwił se ze tak szybko mi urusł i wielka strata ze juz go nie ma ze mna :[
czy ktos z was w ogole probowal jakos leczyc grzybice u aksolkow ?
Moje na szczęście poradziły sobie same :)) i już są zdrowe - częściej zmieniałam 1/4 wody, tak żeby była świeższa i dały sobie radę
mój nie dał sobie niestety z tym rady a był z niego taki mały potworek ;]