Spoko rozwiązanie zastanowiam sie czy czegoś takiego nie zamontowac chociaż nie wiem czy da to coś rybą bo żółwie są szybkie i mogą złapać ryby zanim zdązą sie schować. Jak to u ciebie wygląda?????
Wersja do druku
Spoko rozwiązanie zastanowiam sie czy czegoś takiego nie zamontowac chociaż nie wiem czy da to coś rybą bo żółwie są szybkie i mogą złapać ryby zanim zdązą sie schować. Jak to u ciebie wygląda?????
danio są bardzo szybkie..... praktycznie podczas gonitwy nie mają szans na ich złapanie... no chyba że bedziesz mieć mały zbiornik z 2-3 rybkami wtedy się zmęczą i nie mają szans... ale przy moim zbiorniku i 30 rybkach tylko praktycznie podczas nocy jak śpią (rybki..) to mogą jakąś upolować bo zostało już ok 24szt... a za dnia to komicznie wygląda jak polują na danio i to dosyć rzadki widok " bo po co się tak męczyć..?" i raczej nie reagują zbytnio agresywnie na przepływającą rybkę..
Może spróbuje a jak wielkie masz terrerium????????
Jak się nie myle krist ma 120x50x50cm
A co sądzicie o neonach do akwa?? z żółwiami
Ja mam narazie parke głupików dzisiaj kupiłem. Ale żółwie jeszcze żadnej nie zjadły interesuje się nimi tylko mniejszy żółw samiec 9cm.karpasku , samica która ma 14cm. karpasku nie zwraca wcale na nie uwagi może ejszcze są za małe:)
nie mylisz się....... Neonki hmmm ja raczej stawiałbym na kolorowy obiadek..ale spróbować można!
Ja myśle że neonki to tylko strata kasy bo i tak zostana zjedzone przez żółwie.
Dałem wczoraj żółwiom te dwa głupiki ale nie zjadfły na początku samczyk troche pogonił ,samica wcale uwagi nie zwraca. Już się wcale nimi nie interesują. Chyab kupie jeszcze 2 pary gupikówi jakieś danio albo mieczyki. Jak się dogadują mieczyki i gupiki. Nie chce by one się pozjadały