bardzo prosze jesli mozesz to podaj mi jakie to gatunki w sklepach mnie zbywaja tlumaczac ze takich wezy niema ze wszystkie musza na moich oczach zabijac myszke pozdrowka
Wersja do druku
bardzo prosze jesli mozesz to podaj mi jakie to gatunki w sklepach mnie zbywaja tlumaczac ze takich wezy niema ze wszystkie musza na moich oczach zabijac myszke pozdrowka
dajesz martwa mysz i wychodzisz, co ty chcesz? albo mrozone
a pozatym mam w domu mase zwierzat i niechcialabym zeby moj slodkigadzik zjadl ktoregos mojego ulubienca
jak będzie w terrarium to nie zje :-) zobacz www.biofil.pl wszelkie pończoszniki, nerodie, zaskorńce mogą jeść głównie wzbogacone rybie filety. A co do świerszczy to na pewno krwawiły nie będą przy połykaniu przez swierszczojady :-)
Tak dokładnie zaskroniec jest dobrym rozwiązaniem karmisz go filetami i masz problem z głowy a napewno sama jadlas kiedyś filety rybne to ci chyba powinno pasować ;)))
Aha tylko nie zwykłymi filetami:)))
nie każdemu, są osobniki, które nie przyzwyczajają się do martwego pokarmu, tak jak mój np.
P.
bardzo wam wszystkim dziekuje za odpowiedzi .chcialam jeszcze tylko zapytac jak to wogole jest z waszymi milusinskimi glaskacie je? chodza po domu
? jak wyglada oswajanie?jakiej bliskosci moge ozekiwac od gadzinki?pozdrowka
Jeżeli masz w domu odpowiednią temepertaura i żadnych szpar to mogą chodzić luzem :-) Ogólnie jednak nie jest to polecane zwłaszcza że mówimy o wężach małych. Pończoszniki np. z reguły łatwo oswić ale wiele zaskrońców jest kąśliwa. Nie licz na żadny bliższy kontakt. Hodowla tych węży polega raczej na obserwacjach. Jeżeli zalezy Ci na kontakcie fizycznym najlepiej kup pończosznika.