Firja ja widziałem spore taeniury (nawet taką 270cm) ale 3 metrowej to jeszcze nawet nie słyszałem że istnieje więc jeśli nie umiesz pomóc Sewerynowi to poco tu piszesz?
POZDRAWIAM
Wersja do druku
Firja ja widziałem spore taeniury (nawet taką 270cm) ale 3 metrowej to jeszcze nawet nie słyszałem że istnieje więc jeśli nie umiesz pomóc Sewerynowi to poco tu piszesz?
POZDRAWIAM
Moje terrarium ma 120cm wysokości i 80x60 szerokości .Jedna strefa ciepła ma 34stopnie druga 26 a trzeci bez ogrzewani .Sprzedawca powiedział że to Połoz chiński .Byłem przekonany że teaniura to łacińska nazwa ponieważ sprawdzałem w atlasie węży .tam faktycznie pisało że dorastają do 250cm , ale ja zmierzyłem wylinkę która była tydzień temu i dokładnie wynosiła 304 cm ,postaram się jak najszybciej zamieścić zdjęcie wtedy sami osądzicie . dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Pozdrowienia:)))
Seweryn to może być taeniura tylko nigdy nie rób pomiaru na wylince bo ta sie rozciąga i pomiar jest błędny. Napewno ma duzo mniej długości twój wąż. Czekamy na zdjęcie>
Własnie ja zmierzyłem wylinke u mojej zbożówki to miała ponad 60 cm, a wąż jeszcze nawet 60 nie miał
mam elaphe taeniura i nie jus jush od 17 kwietnia, ale poza tym wszystko z nium okej