Moim zdaniem wystarczy jak bedziesz posypywal pokarm dla nich jakimis witaminami np.reptovitem i od czasu do czasu je naswietlal.
Wersja do druku
Moim zdaniem wystarczy jak bedziesz posypywal pokarm dla nich jakimis witaminami np.reptovitem i od czasu do czasu je naswietlal.
mam problema z nim... otoz malutki nie chce jesc nic.... ma male 3 swierszcze w terra w pojemniku i mimo iz wielkoscia sa odpowiednie to nie chce ich jesc a nie moge poki co dorwac wylegu siwerszcza (wysylka odpada-temperatury) aby byly jeszcze mniejsze.... mysle ze malutki mial jakis zapas jedzonka cos a'a woreczek zolciowy ktory wpierw musi zostac wchlonety ale mysle ze w ciagu 3 dni juz go zuzyl... jak sie myle to prosze o sprostowanie i o ewentualne porady.....
ktos wie?
Młode Lacertidae jedzą po 5-7 dniach od wylęgu, a nawet później, więc z anolisami może być podobnie i pewnie też jeszcze żółtka nie zużył. Natomiast bardzo ważne jest niedopuszczenie do odwodnienia.
moj pierwszy nie jadl przez dwa tygodnie od urodzenia wiec nie panikuj.jak mu sie bedzie chcialo to zacznie wdupiac
no powiem ze mnie pocieszyliscie i to bardzo :) teraz jestem spokojniejszy.... ale on taki chudy jest...