Ja jutro coś wrzucę, też nie wiem co do końca mam robić, więc sami ocenicie, jak tylko dorwę skaner.
Haniu ---> bodzio jest super :D
Wersja do druku
Ja jutro coś wrzucę, też nie wiem co do końca mam robić, więc sami ocenicie, jak tylko dorwę skaner.
Haniu ---> bodzio jest super :D
"Bodzio" jest kapitalistyczny :D :D :D
Zobaczmy co skrobnie Bachus i trzeba będzie przygotować wersję do druku, dla userów, by umieścili je w widocznych miejscach.
Niestety Warzsawskie Zoo olało sprawę. W zasadzie można było się tego spodziewać.
Widać, że jest już sporo głosów, niestety pojawiają się buraki (określenie bardzo delikatne, bo w rzeczywistości ciśnie się mi się na usta sporo niecenzuralnych słów), które robią sobie jaja z petycji. Nie wiem czy CRIMSON jako "administrator" petycji masz możliwość wykopywania czegoś takiego również z komentarzy.
Dzisiaj siądę i przygotuję jakiś plakat/info z "Bodziem" Double. Ostatnio miałem trochę rzeczy na głowie.
Jeśli zbierze się jeszcze trochę głosów, szykujemy się do złożenia wersji "wysyłkowej".
Teraz zwijam się do pracy, będę wieczorem.
co masz na myśli mowic "wersja wysyłkowa"??
Ehhh... za często operuję nieprecyzyjnymi skrótami myślowymi :-)
Chodzi mi o pełny plakat, który każdy będzie sobie mógł ściągnąć, wydrukować i zamieścić np. w szkole, na giełdzie.
Bodzio jest swietny :) Nie wiem tylko, jak spojrza na to ze wzgledu na liczbe glosow- na razie jest ok. 600, zatwierdzownych ok. 400,. Porownujac to z iloscia podpisow jakie trzeba zebrac, by np. zostac poslem (100 tys.) jest to niestety bardzo malo :( a przeciez zarejestrowanych w tym serwisie jest ponad 5500 osob, wystarczyloby troche dobrych checi i zamiast 400 podpisow byloby 5000.
Hmmmm... ale ta ankieta nie ma takiej mocy wiążącej jak "klasyczne" (znów skrót myślowy) ankety. Tamte mają podpisy i numery PESEL. Mają więc inny statut prawny.
Ta ma raczej pomóc, pokazując, że "jest nas siła" (to nie był skrót myślowy).
Trzeba będzie wywalić trochę "ciekawych" (eufemizm) podpisów, bo w miarę rozszerzania akcji, przylepia się do niej specyficzne, internetowe "g...no" (brzydki wyraz). Niestety takich troli zawsze jest u nas dostatek.
Ok. Zrobiłem w wersji czarnobiałej, bo pewnie tak będzie najczęściej drukowane (sorry Double, ładny był ten fiolecik :-)
http://www.republika.pl/owadyinietyl...ia/petycja.jpg
Wszelkie uwagi mile widziane.
Przy wprowadzaniu poprawek, będę wywalał stary plik z serwera, więc link "img" będzie już nieaktywny.
oczywiście, miał być czarnobiały, ale zeskanowałam go w kolorze a nie w czerni i bieli ;-) Trzeba by też zjednolicić ten szarawy owal. Po fakcie, czyli po narysowaniu Bodzia dotarło do mnie, ze bardzo dużo tuszu zejdzie na jego wydrukowanie... :/ no ale trudno...
Zdaje mi się, że lepiej (bardziej zrozumiale) będzie brzmiało pierwsze zdanie: "Zbieramy podpisy pod petycją przeciwko proponowanej przez Ministerstwo Środowiska liście gatunków rzekomo niebezpiecznych" - to chyba lepiej naswietla sprawe. Bo my chcemy dopiero zmiany wprowadzic - zmienić listę tych gatunkow. Tak chyba bedzie lepiej gramatycznie?
Chyba masz rację. Wprowadzę zmiany dziś wieczorem, może ktoś coś jeszcze wymyśli, a ja mam jeszcze kupę roboty.
PS. Masz jakieś informacje z "dobrze poinformowanego źródła"? ;-)