-
SPOTKANIE terrarystów ze śląska (pamiarnia)
Ostatnim razem nam się nieudało z przyczyn od nas niezależnych, teraz się niedamy! Sobota 23-ego tego sierpnia wszyscy w kompecie stawiamy się pod palmiarnią w Gliwicach. Obecność obowiązkowa, nieusprawiedliwione nieobecności będą karane ;-) Wpisujcie tu czy termin wam pasuje i którą godzinę proponujecie. Rysiek niech zaproponuje jakieś charakterystyczne miejce w Gliwicach gdzie się spotkamy.
P.S. Seb do trzech razy sztuka, jak tym razem cie nie będzie to.... ;-)
-
Re: SPOTKANIE terrarystów ze śląska (pamiarnia)
:-) Więc jako pierwszy się zgłaszam !!!
Oczywiście pasuje mi każdy termin i każda godzina ;-)
Ale niech mnie ktoś poprowadzi bo pomimo że mieszkam blisko (Chorzów) to Gliwic wcale nie znam !!
Pozdr.
Seb
-
Witam serdecznie,
Wychodzę z inicjatywą wspólnego spotkania się w Firleju (szczegóły str gł), który odbywa się w tym samym terminie.
Mam taka propozycję abyśmy wszyscy razem spotkali się właśnie na tym jeziorze, razem wspólne wybralibyśmy się pociągiem (terraryści z dolnego śląska), w katowicach spotkalibyśmy się z terrarystami ze śląska, następnie wybralibyśmy się z katowic do krakowa, a stamtąd również zabralibyśmy terrarystówi i jedną WIELKĄ ekipą pojechalibyśmy do Lublina.
Pomysł uważam za wykonalny i nie głupi:), czekam na opinię, im nas będzie więcej - tym lepiej.
-
To ja miałam byc pierwsza :). Zgłaszam gotowość do spotkania. Myślę że spotkamy sie pod zegarem elektronicznym przy dworcu w Gliwicach (tak jak było to planowane poprzednio). Proponuje godz. 16.
Pozdrawiam
Nika
-
Gdzie reszta? pisać, pisać ;-)!
-
Ja tez będe :D hehe pasuje mi raczej kazda godzina hhehehe i miejsce oczywiscie tez :DDD
pozdrawiam :DD
-
nikt nie jest zainteresowany ? Może się Wam jechać nie chce :)))))
-
Hmm.... gdzie jest w gliwicach dworzec ? :) jestem z Katowic Gliwic wogole nie znam, ale jak bedzie cos konkretnego, bo jak narazie to kazdy doklada pomysly, ja tez doloze a jak :). Moze by to spotkanie zrobic w Chorzowie przy zyrafie??? tam kazdy trafi bez problemu
pozdrawiam Nazer.
-
co do tego pomysłu z żyrafą to faktycznie dobry, tylko ze został już zrealizowany ;-), poprzednie nasze spotkanko odbyło się w Chorzowie tak więc teraz zapraszamy wszystkich do Gliwic ;-) jeśli chcecie obejrzeć fotki ze spotkanaka w Chorzowskim Zoo to w imieniu Malbra zapraszam na jego srtonkę
http://www.republika.pl/marblo
-
Mam na ten czas zaplanowany wyjazd na zlot astronomiczny :-(. To ma być właśnie od 23 do końca sierpnia. Może uda mi sie trochę to zmienić i o jeden dzień opóźnić wyjazd na Kudłacze. Zobaczymy jak sprawy się potoczą :-))). Pozdrówko! Rysiek
Ps. Najłatwiej umówić się pod elektronicznym zegarem przed dworcem PKP. Tam każdy trafi, ludzie pokierują. To centrum Gliwic i 5 minut drogi do palmiarni.
-
Przykro nam Ryśku ale twoja nieobcność nie wchodzi w gre, koledzy astronomowie myszą na ciebie poczekać ;-), A dlaczego nie wpisał się jeszcze twój sąsiad Malbro?
-
Marblo ma mało czasu. Zapracowany chłopak i do tego remont w domciu. Ja mu dam znać i jeśli nie będzie w pracy to będzie obecny, może nawet z Anią ;-) . Ja się bardzo postaram i spróbuję przesunąć termin wyjazdu na zlot o jeden dzień, ale to wszystko jest związane z kosztami przejazdu. Jedziemy z ekipą z Wrocławia. Muszę z nimi to ustalić. Pozdrówko! Rysiek
Ps. Korsakow, wiesz czemu Uran jest zielony ? Bo pełno na nim legwanów :-)))))))))))))))
-
Hej Rysiu i co bedziesz mógł spotkac się z nami w tą sobotę ? Bo jak nie, to ja proponuje przenieść spotkanie na 30.08. Bo co to za spotkanie bez gospodarza ?
-
Niestety nie mogę z wcześniej opisanych powodów, ale jeśli Wam pasuje nie zmieniajcie tego z mojego powodu. Ja musiałbym pojechać dzień później na zlot astro niż grupa z Wrocławia z którą jadę. To niestety są dla mnie dodatkowe koszty :-(. Może będzie Marblo, lub inne osoby z Gliwic . Rafcio też jest obeznany w "terenie" bo mieszka w Pyskowicach, a uczy się w Gliwicach. Pozdrówko! Rysiek
Ps. Z Kudłaczy wracam w poniedziałek .
-
Powiem tak wstawiam się w szeregu za Niką. I tagze jestem za przeniesieniem tego spotkania na 30 gdyz jak to nicka powiedziała bez kospodarza to nie to samo a ja nie jestem w stanie zastąpic Ryśka ;DD wiec czekamy takie moje zdanie :]]
pozdrofka!
-
Popieram przedmówców, przenosimy ;-) Rysiek na spotkaniu albo śmierć!
Ale 30 sie stary nie wykpisz astronomami!
-
NOOOO tak jak sie zaparłem że przybędę i nadrobię zaległości to teraz kosmici mi przeszkodzili !!! Ale mam asa w rękawie bo 30 też mi pasuje hłe hłe :-)))
-
No i może 30-ego sie Fatman zjawi, ktoś wie gdzie on się podziewa?
-
30 tego postaram się być na spotkaniu. Napiszę tutaj jeszcze koło wtorku, środy . Teraz przykro mi, że tak wypadło, ale ten mój wyjazd był planowany już w zeszłym roku. Mam nowe sprzęcicho, a i Mars za 5 dni najbliżej Ziemi . Następne takie zbliżenie za chyba 200 lat ! To trzeba zobaczyć. Jeśli kogoś ten temat interesuje to ok. 23.00 nad wschodnim horyzontem widać bardzo jasny, lekko pomarańczowy obiekt. Widać go gołym okiem i nie sposób pomylić go z gwiazdą. Im później tym jest on wyżej i przesuwa się w kierunku na zachód. Tak to wygląda mniej wiecej przez teleskop kolegi - http://astro4u.net/yabbse/index.php?...;threadid=1208 . Zobaczymy jak przez mój :-))) Pozdrówko! Rysiek
Ps. Wybaczcie, że astronomię pakuję do legwanów, ale przecież Uran jest zielonkawy, bo tam żyje ich najwięcej ;-) .
-
Witajcie !
30-go sierpnia (?)
To może i ja dołączę
A jeśli wolno spytać gdzie i o której !??
Pozdrawiam
Wojtek P
Gliwice.
-
I pomyśleć , że 23 do wieczora tapetowałem fragment kuchni... Nic nie wiedząc o meetingu w Palmiarni
Ach życieee !
W.P.
Gliwice
-
Spotkanie ustalone na 30.08.03 pod zegarem elektronicznym przy dworcu w Gliwicach (tak jak było to planowane poprzednio). Proponuje godz. 16. Proszę wszystkich o potwierdzenie obecności (obowiązkowej ).
-
Kobietom się nie odmawia ;-) 30-ego o 16.00 Obecność obowiązkowa, dezercje będą karane (niech wam Seb powie jak ;-))
-
aha ci którzy niewiedzą jak wyglądamy niech zajrzą na stronke malbra i zabaczą fotke grupową, bo na naszym pierwszym spotkanku dochodizło do tego że stojąc 30 metrów od siebie dzwoniliśmy do Seba z pytaniem "jak wogule ten Rysiek wygląda"
;-)
-
Teraz już wiecie i mnie poznacie ( a ja Was ) :-))). Co do Seba to jeszcze kary nie odbył ;-). Pozdrówko! Rysiek
-
jest już pierwsza dezercja ;-) Nie będzie na spotkanku Fatmana, ale w związku z tym że nieobecność usprawiedliwiona, dezertera ukarzemy symbolicznie ;-)
-
Szkoda, bo nie wiem co dalej z Egzotarium :-( .
-
Jak to co z egzotarium ? Byłem w nim w ubiegły weekend :-) Stoi na miejsu tak jak stało przed laty :-) Otwarte a jakże bilet dla dorosłych 5zł a młodzież ucząca się i emeryci 3,5zł.
Może w takim razie spotkanie finalnie odbędzie się w egzotarium ? po drodze można potem na głównej ulicy zachaczyć jakiś bezalkocholowy pub ;-)
-
Już teraz sam nie wiem co to palmiatnia a co egzotarium ??:-)! #@:-)???
Pomieszało mi się. Ceny z poprzedniego @ oczywiście dotyczyły wstępu do Palmiarni . To jest jeszcze w Gliwicach Egzotarium poza Palmiarnią ?
-
W Gliwicach jest Palmiarnia, ale Fatman wysyłał raport w sprawie Egzotarium do zarządu TOZu do Warszawy i Częstochowy i finał tego mnie interesuje. Fatman jest zajęty i do tego nie będzie go w Gliwicach na spotkaniu. Przyjedź Seb do Gliwic to pogadamy ;-). Pozdrówko! Rysiek
-
Witajcie wszyscy i od razu bardzo przepraszam za moje dluuuuugie nie odzywanie sie na forum ale od jakiegos czasu zycie nie pozwala mi sie nudzic :[
Teraz mam zamiar to naprawic i najchetniej zaczalbym od spotkania z wami w palmiarni ale niestety do 16:00 to ja pracuje :(( Niech ktos sie okresli ile to spotkanie bedzie mniej wiecej trwalo bo moge byc tak po 17 i jesli jeszce Was zlapie to chetnie po robocie popedze na Gliwice :)) A i pomysl z pojsciem do pub-u bardzo mi sie spodobal (Rysiu zabieramy ekipe Pod Strzeche ??? ;)) ) Moze jesli nie w palmiarni to w knajpce bym Was jeszcze dopadl :))))
-
Hej Marblo, myślę że zanim się zbierzemy i dotrzemy do Palmiarnii to będzie 16:30 więc o 17 tam napewno jeszcze będziemy więc zdążysz. Możemy się też umówić że czekamy na Ciebie do oporu w Palmiarnii, ale jakbyś miał nie dotrzeć to daj znać. Oto moja komóra: 695584009. A pub to dobry pomysł :).
-
Nie no spoko na mnie nie czekajcie mam specyficzna prace i nigdy nie wiem o ktorej tak naprawde skoncze :( Tak wiec zbierzcie sie i idzcie do palmiarni potem do pub-u jak skoncze planowo prace to zadzwonie i dowiem sie gdzie Was szukac :))) Wiec jakby co to do jutra :)))))))))))))))))))))))
-
Ty mi się tu chłopie nie wykręcaj ;-)
Ok ok rozumiem sam mam taką pracę choć nie zawsze.
-
Spotkanie się odbyło. Była Nika z mężem i synem, Seb, Korsakow z koleżanką i ja. Przykro było mi opuścić towarzystwo przed 18.00, ale względy osobiste mnie do tego zmusiły. Mimo to fajnie było się spotkać, szkoda tylko, że w tak wąskim gronie. Mam nadzieję, że nasze kontakty nie skończą się na tym spotkaniu, a i nowych osób przybędzie. Co do Palmiarni , a w szczególności legwanów to nie mają się one zbyt dobrze :-(. Terrarium jest raczej wystroju pustynnego, niż tropikalnego, jedzonko też niewłaściwe bo mało liści, ale mam nadzieję, że uda się to zmienić, bo zwróciliśmy na to uwagę personelowi i będę w tej sprawie rozmawiał z kierowniczką Palmiarni p. Ewą Tyczyńską . Jest dostępna pod nr. tel. 335-04-37. Do następnego spotkania. Pozdrówko! Rysiek
-
Potwierdzam, spotkaliśmy się w bardzo milusim gronie, choć małym. Podsumowanie wyprawy odbyło się przy piwku w Starym Browarze, niestety bez gospodarza :(.
-
Mam nadzieję, że przynajmniej w Starym Browarze Wam się podobało...
-
Nika wrzuc tu fotki z palmiarni, najważniejsze daj fotki terrarium legwanów, mam fajny pomysł jak im pomóc...
-
oto fotki choc nie oddaja rzeczywistosci, niestety
-